NJEGA SLAVI CEO LONDON: Srbin koji je spasavao ljude iz SOLITERA SMRTI (FOTO) (VIDEO)

vatrogasac

Foto: printscreen/BBC

London još oplakuje žrtve koje su tragično izgubile život u jednom od najvećih požara poslednjih godina u Velikoj Britaniji, ali među tužnim pričama nastala je i jedna herojska

Branislav Lukić, koji poslednjih godina svoj gastarbajterski hleb zarađuje u Londonu, živeo je na 11. spratu kobne zgrade, kada je u njegovu sobu, oko jedan sat posle ponoći upao cimer i rekao mu šta se dešava. Branislav je istrčao u hodnik solitera, ali od gustom dima koji se već raširio po zgradi nije video ništa, a kamoli stepenice i izlaz napolje.

NAPUSTIO NAS JOŠ JEDAN VELIKAN SRPSKOG GLUMIŠTA: Preminuo BATA ĐOŠA

– Skoro sam izgubio svest, ali sam znao da mi je drug još u stanu i nisam mogao da ga ostavim. Vratio sam se po njega. Bio je sav u šoku, tresao se. Duboko smo udahnuli i stavili krpe na usta, krenuo sam da tražim put i na sreću ga našao – rekao je Lukić.

[adsenseyu4]

U svoj toj panici Lukić je ostao pribran i pokazao još jedno herojstvo. Čuo je kako neko lupa sa unutrašnje strane vrata iz jednog stana.

– Odmah sam otvorio vrata. Iskočila je jedna starija žena, Azijatkinja, imala je oko 70 godina i bila potpuno izbezumljena i bez kontrole – priseća se Branislav i dodaje da nije imao vremena da smiruje uznemirenu komšinicu.

TIKA, KRALJ: Napravio mašinu za branje jagoda, koja će mnogima OLAKŠATI rad u polju (VIDEO)

Seća se da mu je delovala kao da ne može da hoda.

– Nije mi ništa drugo ostalo nego da je ponesem i pokušam da je spustim iz zgrade. Kada se malo smirila, pitao sam je da li može da hoda, pa sam joj obećao da je ni u ludilu nećemo ostaviti. Rekla je da može, samo da je ne napuštamo – nastavlja naš sagovornik.

Na kraju su Branislav, njegov cimer i starica uspeli da se probiju kroz gust dim i vatrenu stihiju sa jedanaestog sprata i izađu na sigurno.

Printskrin: BBC

Foto: printscreen/BBC

Kako je ispričao Lukić, poznaje mnogo ljudi koji nisu na vreme izašli napolje.

„ĆALE, ZAVRŠIO SAM FAKULTET“: Diplomirao posle 30 godina, a njegov status ZAPALIO društvene mreže!

BBC je povodom ove priče snimio Branislava i ženu kojoj je pomogao. Susret je bio veoma dirljiv.

Pogledajte video:

https://youtu.be/9ENPdSoBEBI

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]