NISU NAVEDENI MOTIVI: Ovo je žena uhapšena zbog pretnji Vučićevoj deci na Tviteru (FOTO)

Aleksandra-Janković

FOTO: TWITTER

Aleksandra Janković Aranitović (49) iz Šapca je žena koja je uhapšena zbog sumnje da je putem Tvitera pretila deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje nezvanično “Blic”.

Kako nezvanično saznajemo, Janković Aranitović ranije je osuđivana zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici i to nad svojom majkom.

MUP je ranije danas saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili A. J. A. (1970) iz Šapca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenoj će biti određeno zadržavanje do 48 časova, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu. U saopštenju MUP-a nisu navedeni motivi za pretnje Vučićevoj deci, niti da li ceo slučaj ima političku pozadinu.

TEŠKA TRAGEDIJA: Brat i sestra preminuli nakon trovanja plinom, nisu izdržali do bolnice (INFO)

S druge strane, predsednik Vučić je izjavio ranije danas da iza pretnji njemu i njegovoj deci na tviteru ne stoji psihička rastrojenost, već “ostrašćenost i politička mržnja zbog toga što Srbija napreduje”.

– Pretili su smrću mom sinu Danilu, a Milici silovanjem… Ćerku Milicu mi je nazvao kljakavom… Baš danas idem po Milicu… Kako se ona nosi sa tim? Milici ne morate previše da objašnjavate… Milica je jaka, zna ona… Ili samo dobro krije emocije… Uvek sam mislio da sam dobar psiholog, ali… Šta bi vaš otac uradio da neko vama to kaže, šta bi on uradio… – kazao je Vučić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Pretnje i psovke koje je uhapšena uputila na račun porodice predsednika Vučića, ne mogu se prepričati bez korišćenja pogrdnih reči i izraza. U njima se, između ostalog, pominju lične uvrede na račun i Vučića i njegove dece poput “šmokljo”, “kljakava”, ali i uvrede, psovke i pretnje sa seksualnom konotacijom.

       

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)