NIKOLA PILIĆ: Nema šanse da bi Federera izbacili kao Novaka!

tenis

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Odluka o izbacivanju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića sa US Opena ne prestaje da pobuđuje veliku pažnju.

Đoković je tokom meča sa Karenjom Bustom nenamerno lopticom pogodio linijskog sudiju. Prema pravilima US Opena diskvalifikovan je sa trurnira.

Međutim, mnogima je upalo u oko to da je Slovenac Aljaž Bedene samo koji dan ranije na istom mestu pogodio kamermana, a da nije izbačen sa turnira. Takođe, Rodžer Federer je 2009. godine na Australijan openu pogodio dečaka koji skuplja loptice, a da čak nije ni opomenut.

Deo javnosti osuđuje Novaka, drugi deo ga brani. Među njima je i slavni Nikola Pilić, legenda jugoslovenskog i hrvatskog tenisa.

“Ako znamo šta je Serena Vilijams radila u finalu US Opena protiv Osake, šta Kirjos radi puno češće, onda možemo da diskvalifikujemo igrače u svakom drugom meču. Po meni je Đoković nehotice pogodio sudiju lopticom.

Mislim da su ga trebali kazniti oduzetim gemom. Diskvalifikovati prvog na svetu zbog ovoga nije u redu. Verujem da je i sudija odglumila malo, mislim da nije bila toliko povređena. Zar mislite da bi Federera izbacili za ovako nešto? Nema šanse. Ova odluka je tendenciozna”, rekao je Pilić za hrvatski Index.hr.

NE SMIRUJU SE STRASTI: Đoković dobio i četvrtu kaznu!

Pilić je nastavio s primerom Serene Vilijams koja je zbog oduzetog poena protiv Osake na sudije urlala poput malog deteta:

“Već sam spomenuo Serenu, to što je ona radila protiv Osake je bio užas. Izvinila se kasnije, ali sada se izvinio i Novak za puno manju stvar. Žao mi je što se Đokoviću ovo dogodilo.”

 

(Dnevne.rs/Kurir sport)