NI DUŠMANIMA OVO NE BI POŽELEO: Pop Nenad iz Valjeva NA USKRS POBEDIO KORONU

korona

Foto: Printscreen Facebook

“Srbi smo narod u muci zlatan” piše otac Nenad

Sveštenik iz Valjeva Nenad Andrić, poslednjih 20-tak dana prošao je jedan od najtežih perioda u životu. Borio se i uz Božiju pomoć izvorio sa teškom upalom pluća, kojiu je izazvao koronavirus.

Na dan Hristovog Vaskrsenja, najradosniju hrišćanski prazniik, testovi su potvrdili da je pobedio opaku bolest, a ovo je svedočenje oca Nenada po izlasku iz bolnice:

“Vaskrs mi donese radost. Negativni su testovi, Bogu hvala. Izašao sam kući. Hristos mili je pobedio u meni”, tim rečima je otac Nenad Andrić, sveštenik Eparhije valjevske, počeo ispovest na svom Fejsbuk profilu, objavljujući da se oporavio od korona virusa.

Na taj način, sva trojica sveštenika Eparhije valjevske, koji su bili pozitivni na korona virus, oporavljeni su. Na žalost, bitku sa Kovidom-19, izgubio je 30. marta u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu episkop valjevski Milutin. U toj beogradskoj bolnici lečili su se i ostali valjevski sveštenici, a otac Nenad Andrić u svojoj objavi, navodeći da je borba sa virusom koji mu je napao pluća bila velika, srdačno zahvaljuje svim lekarima, medicinskim sestrama i kompletnom osoblju KBC “Dragiša Mišović”

“Ljudi, oni rade non-stop, vodeći borbu pod maskama. Taj trud i žrtvu nisam nikada video. Empatija se oseća. Njihova ljubav ka pacijentu je ogromna. Dok se borimo da dišemo, sve čine kao za najrođenije da nam olakšaju. Kad nam je bolje, oradoste se puni sreće. Srbi smo narod u muci zlatan” piše otac Nenad.

U svojoj objavi na Fejsbuku, ovaj valjevski sveštenik ističe da su ih lekari na intezivnoj nezi hrabrili i u najtežim trenucima, kao i da su svi, lekari, sestre i pacijenti, postali familija.

– Kad neko umre, bol se oseća. Ćutimo. Kad neko ozdravi, svi se radujemo! Mnogi od medicinskih radnika takođe su se zarazili i legli u postelje. Kaže mi medicinska sestra da nije videla decu dugo, jer je u samoizolaciji i da ako se zarazi, samo da njih ne zarazi. To je žrtva kao prvih hrišćana. Vaskrs nam čestitali. Doneli ofarbana vaskršnja jaja. Ove mere opreza su potrebne. Da ne bi ni vi zapali u ove muke u koje smo mi. Ne bi poželeo ovo ni dušmanima. Brat pored mene, gledam bori se da diše, da preživi, pita lekarku – Hoću li preživeti ? Ona kaže – Nego šta ! I ode iz sobe suznih očiju – piše u svojoj emotivnoj ispovesti Andrić.

“ZELENO SVETLO” ZA TURISTE IZ SRBIJE: Grci širom otvaraju vrata Srbima, OVO SU OPCIJE VEĆ OD JUNA!

Od podseća da je Sveti Sava osnovao prvu bolnicu 1206. godine u Studenici, uz poziv da se maksimalno podrži i ojača sadašnji zdravstveni sistem Srbije.

– Lako je negde tamo gde su im plate od 1.500 do 5.000 evra, ovde kod nas u Srbiji nije lako, ali ovde lekari i medicinske sestre srcem i dušom rade. Mi smo siromašna zemlja, ali dajmo prioritet tu gde treba. Nagradimo ih. Nađimo načina. Moramo to uraditi jer ogrešićemo se – zaključuje otac Nenad Andrić, čestitajući svima najveći hrišćanski praznik.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs/tamodaleko.co.rs)