NEZAPOSLENI VOJVOĐANIN VRAĆAO SE IZ NEMAČKE: Carinik je otvorio gepek i otkrio nešto do sada neviđeno na ovim prostorima (FOTO)

granica

Foto montaža: Dnevne.rs/Tanug/Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane

Neobičan slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao „reno espejs“ novosadskih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao 38-godišnji srpski državljanin iz Vojvodine, inače nezaposleni mesar, koji se iz Nemačke uputio u mesto gde živi.

Putovao je u društvu jednog saputnika i dva kućna ljubimca koji su imali uredne pasoše.

Iako su oba putnika rekla da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, uskoro je utvrđeno da se u gepeku automobila nalaze delovi uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin u vrednosti od preko 10.000 dolara.

Ukratko, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja “mining”, za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.

Foto: Uprava carine

to: Uprava carine

 

Foto: Uprava carine

Daljim pregledom prtljažnika carinici su pronašli i neprijavljenu opremu za koju se sumnja da je bila namenjena za laboratoriju za uzgoj marihuane.

Među opremom su se nalazili: šator “Grow PRO 2.0”, 2 regulatora rasvete, 2 reflektujuća zastora, 2 držača lampe, 1 led svetlo, kao i nekoliko specijalnih sijalica.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)