NEZADOVOLJSTVO CRNOGORACA U SRBIJI: Hoćemo ista prava kao Srbi u Crnoj Gori! (INFO)

grb

“Zašto Crnogorci koji žive u Vrbasu ne mogu da ostvare Ustavom zagarantovano pravo na uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu”

Nevladina organizacija Crnogorska kulturna mreža saopštila je da ih raduje to što je predsednik Srbije Tomislav NIkolić prihvatio status počasnog građanina Berana i istovremeno pitaju zaštoCrnogorci u Srbiji nemaju ista prava kao Srbi u Crnoj Gori.

Iz te NVO, naime, očekuju objašnjenje zašto Crnogorci koji žive u Vrbasu ne mogu da ostvare Ustavom zagarantovano pravo na uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu i pored, kako navode, činjenice da za to postoje svi zakonom predviđeni uslovi.

– Raduje nas to što je gospodin Nikolić prihvatio status počasnog građanina Berana, kao i što odnosi dve države idu uzlaznom putanjom, samo se iskreno nadamo da će se sa reči preći na dela i da će Crnogorci u Srbiji uspeti da ostvare Ustavom zagarantovana prava koja će im pomoći da sačuvaju svoj identitet, a jezik je jedan od najznačajnih delova identiteta – naveli iz Crnogorske kulturne mreže, prenela je RTV Crne Gore.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Telegraf.rs / Tanjug)

7 Comments on "NEZADOVOLJSTVO CRNOGORACA U SRBIJI: Hoćemo ista prava kao Srbi u Crnoj Gori! (INFO)"

 1. Ako vam se ne sviđa vratite se lepo u vašu (c)rnu (g)oru. Proputovao sam pola evrope i svuda su me bolje dočekali i primili nego u CG… Zbog vaših crnogorskih veza naša deca ne mogu da dobiju posao… ajd vi lepo preko Durmitora pa tamo tražite svoja prava

 2. Miroslav Bozovic | 21. July 2015. at 21:22 |

  I ja sam proputovao i više od pola Evrope, nigde ne može biti lepše nego u Crnoj Gori.

  • Peko Radovic | 23. July 2015. at 17:21 |

   Kome nevalja, zna se sto ga sleduje.ja sam prvo Srbin i oca cu ocinskog ko mi kaze da nijesam a onda crnogorac, kome se nesvidja neka ide u Albaniju.

 3. goran vucetic | 21. July 2015. at 23:03 |

  ah zaboravi ovo sto je ostalo milinih prostituki bili su na gej paradi u prvom redu!!

 4. “Jadni ljudi, slabo se snalaze sa srpskim jezikon.”” Gcc eto svasta videh, al ovq glupost mi posebno ide na K. Crnogorski jezik . Zamisli ! Samo cekam jos neku novu nacijju koja ce traziti uvodjenje svog novog “marsovskog jezika” ,””sa par izmenlenih reci iz srpskog recnika.

  • Izgleda da im treba prevodilac sa srpskog na crnogorskli kad čitaju Gorski Vijenac i Luču Milkropkozma.

 5. Branislav | 28. July 2015. at 14:24 |

  E kada ja budem mogao da dobijem drzavljanstvo CG koje mi je garantovano Ustavom (po porijeklu) a ne mogu da ga dobijem posto sam Srbin a ministar- turcin Jusuf Kalomperovic se boji da bi mnogi Srbi destabilizovali siptarsko-tursku Crnu goru, tada verovatno i vi gospodo iz par sela oko Vrbasa mozete da dobijete pravo da svahili bude jezik manjina u Srbiji.

Comments are closed.