NEVEROVATNI NOVLJANIN: Policiji nije jasno kako je mogao da vozi moped sa toliko promila alkohola

policija

Foto ilustracija: Dnevne.rs /Izvor: Tanjug

S. M. (54) iz Novog Grada vozio je moped sa čak 4,15 promila alkohola u krvi. Sa toliko alkohola u krvi  “naleteo” je baš na policijske službenike Policijske uprave Prijedor koji su kontrolisali vozače motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikla.

Policiji je bilo “sumnjivo” što “odvažni” Novljanin vozi moped bez registarskih tablica. Kako su ga zaustavili, otkrili su mnogo više.

– Nakon izvršene kontrole psihofizičkog stanja vozača, utvrđeno je da je učestvovao u saobraćaju pod dejstvom alkohola u organizmu, u koncentraciji od 4,15 g/kg – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaju da je vozač isključen iz saobraćaja i zadržan u prostorijama Policijske stanice Novi Grad do otrežnjenja.

“EuroBlic” nezvanično saznaje, da nije pravio probleme policijskim službenicima tokom kontrole i da je poštovao njihove naredbe.

Kako je mogao voziti sa toliko alkohola u krvi, pitaju se i policijski službenici sa dugogodišnjim iskustvom, koji se ne mogu setiti sličnih primera u karijeri.  Inače, Zakonom o bezbednosti saobraćaja, propisano je zadržavanje vozača do otrežnjenja, a najduže 12 sati, kod kojeg se utvrdi količina alkohola u krvi preko 1,5 g/kg ili koji odbije testiranje, a pokazuje znakove poremećenosti izazvane dejstvom alkohola.

Donja granica za dozvoljenu količinu alkohola u krvi je  0,3 promila.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Bojana Majstorović,Blic.rs)

[adsenseyu2]