NEVEROVATNA ISPOVEST! JOVO SUBAŠIĆ: DANIJEL MI JE REKAO Tata, nisam znao da će Tompson doći. Srpska rodbina nam nije čestitala… (FOTO)

Foto montaza: Dnevne.rs /Izvor: Reuters

Jovo Subašić, otac svetskog vicešampiona, golmana Hrvatske Danijela Subašića, u ekskluzivnom razgovoru za Kurir kaže da se i danas, nedelju dana od završenog Mundijala u Rusiji, nije smirila euforija zbog uspeha reprezentacije Hrvatske.

Ipak, od članova familije Subašić, raseljene po celom svetu, nisu došle čestitke za dobre partije sina Danijela.

Subašići su poreklom Srbi iz Raštevića pored Benkovca, žive skromno u selu Zagrad, gde su se pre dve godine preselili iz Zadra. Jovo je penzionisani pekar, majka Boja domaćica, a njihov sin je heroj Hrvatske.

– Nisu zvali, slabo, ništa… Ko će ga njima znati zašto je to tako. Verovatno zato što igra za Hrvatsku – priča Jovo Subašić o razlozima što od rodbine nisu stigle čestitke.

Kada je vama bilo najteže dok ste gledali Danijela u Rusiji?
– Protiv Danske! Bila je prva nokaut utakmica, ili ideš dalje ili se vraćaš kući. Ali kada su došli penali, znao sam da će biti dobro.

TRAGEDIJA VERENIKA IZ SRBIJE: Čim se probudi, Snežanu uspavljuju. Razlog kida dušu

Kako ste znali?
– Prošle sezone u Monaku nije odbranio nijedan penal, a pre toga ih je skinuo 17. Moralo je da krene baš u Rusiji.

Da li vam je sin rekao koja je bila tajna odbranjenih jedanaesteraca?
– Sve dolazi od mirnoće. Otišao je u Rusiju potpuno miran i siguran u sebe i ekipu.

MAJKA

PONOSNA NA SINA…BOJA SUBAŠIĆFOTO: REUTERS

Gde ste vi gledali utakmice?
– U svojoj kući! Sami, ja i televizor! Žena ne gleda Danijela, ona izađe iz kuće kad počne utakmica.

Zašto?
– Nervozna je pa ode iz sobe u kojoj je televizor. Poslednji put ga gledala kada je kao omladinac branio za Zadar protiv Hajduka, pa ga udariše tada i iznesoše sa terena. Od tada niti ide na stadion, niti sedi sa mnom pored ekrana.

Kako se slavilo u komšiluku?

– Eh, kako… Ovo država nije još videla. I danas se slavi kod nas, dođu komšije, popijemo pivo ili nazdravimo vinom. Malo je reći da smo svi srećni.

Znate da su se u Srbiji mnogi pokajali što su navijali za Hrvatsku kada su videli da igrači slave s Tompsonom u Zagrebu?

– I ovde pišu svašta o njemu, da je fašista, ovakav, onakav, šta ti ja znam. Danijel mi rekao da nije znao da će Tompson biti s njima u autobusu.

Kako se vama čini taj potez igrača?
– Ma koga briga šta ja mislim…

Iskreno

NEĆE SE DANIJEL NALJUTITI ŠTO SAM PRIČAO ZA MEDIJ IZ SRBIJE

Da li će se Danijel naljutiti na vas što ste pričali za srpski list?- Neće!

Danijel je tih i povučen čovek, ne ume da se naljuti, niti voli da se svađa. Nadam se da ćete i vi sve preneti onako kako smo pričali – zaključio je Jovo Subašić.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs)