NEVERICA! “ZNAM DA ĆE VAM TEŠKO PASTI, ALI TREBA DA ZNATE” Košarkaš skočio sa zgrade u Jagodini i ostavio oproštajno pismo sa VAŽNOM PORUKOM (FOTO)

andrej

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Andrej Stojanović (26), košarkaš koji je izvršio samoubistvo u ponedeljak kasno uveče skokom sa zgrade u Jagodini, u oproštajnom pismu napisao je da se ubio zbog kocke.

“Nikada nisam imao nameru nekoga da povredim, a povredio sam svakoga. Razočarenja drugih sam brojao stotinu puta. Tome je došao kraj.

Zatvorite kockarnice, iselite ih, ugasite… ljudi stradaju”, napisao je u oproštajnom pismu koje je ostavio u sobi.

On je u pismu, koje su njegovi roditelji poslali medijima kako se nikome više ovako nešto ne bi dogodilo, izrazio žaljenje što će njegova porodica patiti zbog njegove odluke.

“Znam da će ovo teško pasti mojim roditeljima, rođacima i prijateljima, ali neka znaju da je meni ovako lakše. Neka se mole za mene, a ja ću uvek biti tu negde”, napisao je on.

Andrejevo telo pronađeno je oko četiri sata ujutru u utorak u Čočetovoj ulici u Jagodini. Njegovo telo pronađeno je kraj puta, pa se u prvi mah sumnjalo da je došlo do nesreće i da ga je udario automobil nakon čega je on preminuo kraj puta.

Međutim, ubrzo je policija oktkrila u kom stanu je boravio i u njemu pronašla njegovo oproštajno pismo nakon čega je, na osnovu zadobijenih povreda, utvrđeno da je košarkaš skočio sa zgrade.

Stojanović je nekoliko dana pre nego što je digao ruku na sebe, na svom Fejsbuk profilu objavio poruku, pesmu, o kocki:

“Ne uzima bog, ni dobrog ni zlog, već onog što kasno ukoči. Zatvorite ih sve” – napisao je on i na kraju ove objave stavio fotogarfiju kocke.Kako smo saznali, Stojanović je bio košarkaš dok je živeo Kraljevu, a povremeno je radio i sa ocem koji je odbojkaški trener. U Jagodini je završio fakultet, a onda je ostao i da živi u ovom gradu.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected]

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected]

oprostaj

FOTO: SCREENSHOT

(Dnevne.rs /Izvor:  N.B., Blic)