NEVERICA U BiH: Dijana Pelidija slikala se sa šajkačom i četničkom kokardom! Roditelji zgroženi! Reagovala i ministarka! Izvinjenje nije dovoljno (FOTO)

kokarda

Foto: Printskrin/Facebook

Ministarka za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić osudila je danas postove na društvenim mrežama Dijane Pelidije, učiteljice Osnovne škole “Čengić-Vila I”  u Sarajevu, nazvavši ih skandaloznim.

Bogunić smatra kako svaki učitelj ima posebnu odgovornost u svom poslu te da mora delovati u skladu s etičkim normama.

Istakla je da je Ministarstvo jutros poslalo dopis Osnovnoj školi da se izjasni o tom slučaju te da donese zaključke.

– Šokirana sam i nisam to očekivala od učiteljice koju poznajem i koja se nikada nije tako ponašala – naglasila je ministarka Bogunić te je dodala da je škola ta koja može otpustiti ili primiti nekoga u radni odnos, a ne Ministarstvo. Pelidija se, između ostalog, fotografisala pored štanda s četničkom ikonografijom.

kokarda

FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

Naime Dijana Pelidija se tokom posete Beogradu fotografisala pored štanda s četničkom ikonografijom i to objavila na svom Fejsbuk profilu.

Ona tvrdi da je reč o potpuno pogrešno interpretiranim porukama.

Na udaru je i zbog drugih komentara kao što je ovaj:

“Ne može prihvatiti činjenicu da su Bošnje nastale od Srba, to jest da su bivši Srbi, samo poturice!”.

Kako navodi, samo se šalila i da su njene šale izvučene iz konteksta, napominjući da ne podržava nikakve nacionalističke ideologije. Na to su pokušali ukazati i pojedini korisnici društvenih mreža koji su je poznavali od ranije.

   

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)