NESTOROVIĆ: Očekujem da korona uskoro nestane!

ILUSTRACIJAFOTO: PRINTSCREEN/TV PRVA

Gost Kurir televizije bio je profesor dr Branimir Nestorović, koji je u emisiji Puls Srbije govorio o samom početku epidemije korona virusa u Srbiji.

On je naglasio da se ne radi o drugom talasu virusa, a najveća misterija mu je što u poslednje vreme najčešće oboljevaju mladi ljudi.

– Ja očekujem da korona uskoro nestane. Recimo da će trajati najkasnije do sredine ili do kraja jula. I ovo nije drugi talas. Najpre treba virus da nestane u potpunosti, a tek onda sledi drugi talas na jesen ili zimu – rekao je Nestorović za Kurir televiziju.

On je istakao da je jedan od osnovnih problema period inkubacije.

Doktorka Darija otkrila BITNU činjenicu o koroni, a ima poruku i za MLADE

– Zvaničan stav SZO je da je period inkubacije od 5 do 14 dana. Pre 10-ak dana se desilo nešto neverovatno, predsednica Svetske zdravstvene organizacije izjavila je da asimptomatski nosioci ne prenose virus. To je bio potpuni obrt – dodao je on.

– Meni ovo liči na drugi virus. Sada se zaražuju mladi, a ne stari. Zaista liči na drugi virus. Imate vi sada i druge uzročnike – objasnio je doktor Nestorović.

Doktor je objasnio da je virus verovatno ponovo stigao iz nekih inostranih zemalja.

LEKARI UPOZORAVAJU NA ‘TROUGAO SMRTI’: Možete da oslepite ako cedite bubuljice i čupate dlake na ovom delu lica!? (INFO)

– Ja mislim da je nama došao virus ponovo iz Švajcarske i Italije. Mislim da nam je došlo mnogo stranaca – istakao je on.

Smatra i da nema razloga za paniku jer su cifre i dalje male, ali je apelovao na građane da poštuju mere, posebno preporučenu distancu od 1,5 metara

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)