NEMATE LIČNU KARTU? Možete dobiti 100 evra od države, evo i kako

novac

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić rekao je da će na pomoć države u vidu 100 evra moći da računaju i građani koji tokom pandemije korona virusa nisu mogli da produže lične karte ili da ih izvade.

On je za TV Pink rekao da se traži način za oko 30.000 ljudi koji nemaju lična dokumenta da i oni do 5. jula dobiju 100 evra, mada su, primećuje, svojom neodgovornošću doveli do ove situacije.

Videćemo da pronađemo način da to pravno rešimo, da i oni dobiju 100 evra, samo neka izvade tu ličnu kartu. Ta vrsta neodgovornosti nije nesto čime mogu da se hvale“, napomenuo je Vučić.

Ubrzo je stigla i zvanična potvrda ove mogućnosti iz Ministartsva finansija. Pravo na 100 evra pomoći od države imaće i svi punoletni državljani Srbije koji izvade ili obnove važenje lične karte do datuma isteka prijave za pomoć (5. jun).

ORBAN STAO U ODBRANU SIROMAŠNIH: Reči mađarskog premijera će dobro zapamtiti u Evropi!

Ministarstvo finansija je saopštilo da je donet Pravilnik o dopunama Pravilnika o načinu prijave i načinu uplate jednokratne novčane pomoći, kojim se omogućava državljanima Srbije da dobiju jednokratnu pomoć države i ako su izvadili lične karte nakon stupanja na snagu Uredbe 24. aprila 2020. godine.

Ministar Siniša Mali je istakao da je glavni cilj ove mere pomoći da novac dobiju svi državljani Republike Srbije koji to žele.

“Na ovaj način smo odgovorili na predloge građana koje smo dobijali prethodnih dana, a s obzirom na to da određeni broj njih nije imao ličnu kartu na dan 24.aprila što je bio jedan od uslova, već da su u međuvremenu izvadili novu. Na ovaj način smo omogućili da, ukoliko se prijave u narednih sedam dana, sistem prepoznaje da imaju važeću ličnu kartu i pored toga što je nisu posedovali na dan stupanja na snagu Uredbe”, objašnjava Mali.

OVAJ SLUČAJ MU JE ‘SKRATIO ŽIVOT’ Radnik u mrtvačnici prao leš bake, ali mu se učinilo da se pomerila: “Kada sam joj otkrio glavu….”

Ako se još niste prijavili za 100 evra to možete da učinite preko sajta Uprave za trezor na ovom linku. Rok za prijavu je 5. jun. Prema ranijim saopštenjima Ministarstva finansija, svi koji su se uredno popunili prijavu mogu da računaju da će do 7. juna dobiti 100 evra (dinarska protivrednost).

Kakav je status vaše prijave takođe možete da proverite na sajtu Uprave za trezor.

 

(Dnevne.rs/Mondo/Izvor: TV Pink)