NEMAČKI PSIHOLOG ODBRUSIO STOLTENBERGU: “Gospodine , ovo je uvreda srpskom narodu i ismevanje njihovih žrtava!”

STOLTENBERG

Foto: Tanjug / AP, Telegraf

Dr Rudolf Henzel, Generalnom sekretaru NATO-a, gospodinu Jensu Stoltenbergu, povodom izjave o NATO agresiji 1999. pred studentima Beogradskog Univerziteta 07.10.2018 rekao je:

Dr Rudolf Henzel, Generalnom sekretaru NATO-a, gospodinu Jensu Stoltenbergu, povodom izjave o NATO agresiji 1999. pred studentima Beogradskog Univerziteta 07.10.2018 rekao je:

“Gospodine Stoltenberg, ovo je uvreda srpskom narodu i ismevanje njihovih žrtava!

Gospodine!

Nije mi zapravo želja da se obratim jednom generalnom sekretaru NATO-a, ali danas to moram da učinim.

Povod: Prema pisanju „Sputnik Dojčland“ od (07.10.) i „RT Dojč“ od (08.10.), a povodom susreta sa studentima Beogradskog Univerziteta 07.10.2018. izjasnili ste se o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. na sledeći način:

PUTIN UPOZORIO AMERIKU: DOŠAO VAM JE KRAJ, imamo NAJJAČE ORUŽJE NA SVETU

„Mi smo to učinili radi zaštite civilnog stanovništva i sprečavanja daljih akcija Miloševićevog režima“. (citirano na osnovu „Izvestija“)

Dozvolite mi da Vam kao nemački građanin i naučnik, koji se već gotovo dve decenije ozbiljno bavi političkim dešavanjima na Balkanu, saopštim sledeće:

Najoštrije osuđujem protivpravni čin agresije SAD-NATO-a protiv bivše Jugoslavije (sa kodnim imenom „Milosrdni anđeo“) i znam da su se u tom ratu koristile tone i tone visokotoksičnog i radioaktivnog uranijumskog oružja („prljave bombe“).

Sa upotrebom uranijumske municije učinjen je svestan i hotimičan genocid (eng. „crime of crimes“).

Zbog toga sam užasnut nad Vašom ignorantnom i ciničnom izjavom, ogorčen i istovremeno posramljen, da jedan evropski intelektualac srpskom narodu ovako nešto nameće.

Gospodine, ovom izjavom vređate srpski narod i ismevate njihove žrtve! Još više – vi prezirete zdrav ljudski razum, jer svako ko želi da sazna nešto više o uranijumskoj kontaminaciji delova bivše Jugoslavije, može to lako učiniti.

Pre gotovo godinu dana se na sličan odvratan i sraman način izjasnila nemačka nobelovka, gospođa Herta Miler, u govoru na forumu Beogradskog sajma knjiga, ismevajući srpske žrtve. Ona je rekla: „Srbija je sebi nanela zlo i građani moraju da žive sa tom istinom, da su sami izazvali patnju“. (vidi „NRhZ“ od 01.11.2017.)

“TREBALA SI DETETU DATI SIRUP, PA ZATIM DA ZAKAZEŠ PREGLED” Pedijatrica iz Prijepolja stala u odbranu doktorki iz Kragujevca

U Srbiji su agresivna kancerogena oboljenja kod mladih i starih, izazvana upotrebom uranijumske municije, u međuvremenu dostigle razmere epidemije. Patnja tih ljudi čuje se do samog neba. Prema informacijama srpskog Ministarstva zdravlja godišnje od raka oboli oko 33.000 ljudi. To znači: svaki dan najmanje jedno dete. Čitava zemlja je zagađena. Zbog oštećenja genetskog materijala (DNK) generacije i generacije dece će se rađati sa deformitetima. U dva članka „Rat koji ne prestaje“ i „Lenjost srca“ (u „Neue Rheinische Zeitung (NRhZ)“; u Srbiji u „Pečatu“ i „Informeru“) sam sumirao glavne činjenice o državnom terorizmu, tom zločinu protiv čovečnosti.

Bombardovanje srpskih naselja, bolnica, škola i vrtića, ministarstava, fabrika, dalekovoda, radio i TV stanica, rafinerija, dunavskih mostova, kolona izbeglica i tako dalje i tako dalje, trajalo je 78 dana. Ubijen je 1.031 vojnik, 5.173 vojnika i policajca su ranjeni, 2.500 civila je ubijeno – od toga 78 dece i preko 6.000 civila je ranjeno. Srbija se do danas nije od toga oporavila. To su „zločini u ratu“ i to je „genocid u miru“ (Jovanović, et al.).

NATO

Foto: Telegraf, Tanjug/Rade Prelić

Gospodine, možete li mi objasniti na koji način su ovi zločini doprineli „zaštiti civilnog stanovništva“ Srbije? Bojim se i zabrinut sam kada pomislim koje će sledeće civilno stanovništvo SAD-predvodnica agresivnog NATO saveza bombardovati zarad zaštite svoje „demokratije, slobode, slobodnog tržišta i vladavine prava“. Srećan sam što sam pročitao rezultate ankete urađene prošlog marta, po kojoj je 85% Srba protiv članstva svoje zemlje u NATO savez.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Srbin.info)