NEKO ĆE MORATI DA ODGOVARA: “Ujak je samo pratio znake koji ne pokazuju da auto-put nije otvoren za saobraćaj”

udes

Foto: Privatna arhiva

“Ujak je očajan, iako nisu njegovom krivicom dvojica njegovih rođaka izgubili život. On je samo pratio saobraćajni znak, a kriv je onaj koji nije jasno upozorio da autoput nije u upotrebi”.

Tako za “Blic” priča Željko Kostić, sestrić Milana Stankovića (68) iz Nemačke, koji je vozio mercedes u kojem su, posle zakucavanja u betonsku barijeru na neotvorenoj deonici Koridora 11 od Uba do Lajkovca u nedelju oko 4 ujutro, poginuli Beograđani Miroslav Jovanović (70) i Čedomir Zorin (70).

[adsenseyu5]

Stanković se do juče nalazio na odeljenju poluintezivne nege valjevske bolnice i njegovo stanje je, kako kažu lekari, bilo stabilno iako je zadobio višestruke povrede. Tokom po podneva Stanković je iz bolnice prebačen u policijsku stanicu na Ubu kako bi dao izjavu.

Vozač je ispričao da nije bilo nikavog obeležja da put nije otovren za saobraćaj

Foto: Privatna arhiva

Po rečima njegovog sestrića, od fizičkih povreda više ga tišti bol zbog gubitka života dvojice rođaka koje je vozio.

Pokojni Jovanović koji se nalazio na mestu suvozača i nastradao je na licu mesta, naime, Stankoviću je brat, dok mu je Zorin, koji je bio na zadnjem sedištu mercedesa i koji je s teškim povredama grudnog koša, abdomena i prelomima podlegao u bolnici, zet.

NOVI OČEVIDAC OTKRIO DETALJE OD KOJIH JE U POLICIJI NASTAO MUK: Jelena se svađala sa Zoranovim bratom pre ubistva!?

Išli da izjave saučešće

– Ujaku se u 40 godina karijere profesionalnog vozača i to u Nemačkoj, gde je stekao penziju i gde mu živi porodica, nikada nije dogodilo tako nešto. Zbog toga je očajan i psihički sve ovo mnogo teško podnosi – priča Željko Kostić.

Vozač je samo pratio saobraćajne znake

Foto: privatna arhiva

Prema njegovim rečima, svi oni su bili u okolini Uba, na izjavi saučešća povodom smrti njegove sestre, i vraćali su se za Beograd. Ujak mi je ispričao da je samo pratio saobraćajnu signalizaciju i znake, te da je na uključenju na auto-put u Nepričavi ispred njega takođe bio jedan automobil koji je krenuo u istom pravcu. Ujak ga je na autoputu pretekao i tako mu, praktično, spasao život jer je prvi došao do betonske barijere na 12 kilometru deonice gde autoput prestaje, udario u nju i survao se u rupu – priča Kostić i dodaje da je vozač kojeg je pretekao video šta se dogodilo i uspeo da uspori, a potom pozove policiju i hitnu pomoć.

[adsenseyu1]

Nigdenije bilo znaka da put nije otvoren

On apsolutno isključuje bilo kakvu mogućnost greške u vožnji svog ujaka, ponavljajući da je bio profesionalni vozač koji je uvek vozio po propisima i dodajući da nema govora ni o eventualnom problemu na novom automobilu koji je vozio.

Automobil je udario u betonsku barijeru

Foto: Privatna arhiva

– Odgovornost je na onome ko saobraćajni znak, koji označava uključenje na auto-put, nije propisno obeležio, da se zna da on nije otvoren. Takođe i na onima koji su betonske barijere na početku uključenja pomerili i tako otvorili ulaz na put koji nije u upotrebi.
-Moj ujak je vozio po propisu i prateći postojeću saobraćajnu signalizaciju, nije on dužan da gleda televiziju da bi znao da li nešto radii li ne – ogročen je Stankovićev sestrić.
[adsenseyu4]
(Dnevne.rs/Izvor:Predrag Vujanac,Blic.rs)
[adsenseyu2]