‘NEKAD JE ŽIVOT STRAŠNIJI OD HOROR FILMA’ Automehaničar Uroš, udovac sa troje dece, šepao je radeći i čekajući operaciju kuka, a onda mu je ON promenio sudbinu

mehanicar

auto

 Ovo je šamaranje nepravde Uroše. Nemam priliku to da joj radim često. Ali kad imam, neću promašiti – rekao je čoveku doktor, mušterija iz radionice

Ova ispovest je nekoliko dana deljena na društvenim mrežama, jedna je od onih koje izazivaju gutanje knedli, pa veru u ljude. 

Previše je detaljna da bi bila izmišljena, ali ipak, niko ne zna ko je napisao.

[adsenseyu5]

A ispovest teče ovako:

– Vulkanizer negde na Voždovcu. Došao da zamenim letnje gume zimskim. Dva radnika uporedo rade na dva automobila.

Jedan je šef, rekao bih mojih godina, a drugi je Rom koji deluje nešto mlađe od mog ćaleta.

“NISI POŽELJAN U OVOJ KUĆI”: Snežanin sin OTVORIO DUŠU i ispričao kako ga se odrekla majka!

Rom šepa, jedva hoda. Ali radi iste stvari kao šef – započinje ovu ispovest nepoznati pisac.

“U jednom trenutku pored njih prođe automehaničar iz susedne radionice. Kada vidi čoveka kako se gega, pita ga: “Uroše, ništa nije bolje?”
“Ubiše me manekenske piste, kolega”, a onda se uozbilji “Ma sve u tri lepe… Ne pitaj me ništa.”

U ČEMU JE PROBLEM SA HODANJEM?

Šef se bavio mojim autom, dok je Uroš menjao gume na nekom razdrndanom puntu. Vlasnik “punta” je stajao i pušio. Kada je Uroš završio, taj čovek ga je pitao u čemu je problem sa hodanjem, dodavši “ako smem da pitam”. Uroš je uzdahnuo, rekao kratko “ma…” i delovalo je kao da razmišlja da li da mu to bude ceo odgovor ili da doda još nešto. Ipak je izabrao ovo drugo.

[adsenseyu1]

NEKO “UPAO” PREKO VEZE

– J… me kuk već godinama. Dugo nisam imao zdravstveno, pa sam mogao da se slikam.

Onda sam dobio knjižicu, ali se operacija čekala godinu i po dana. I kada je letos došao moj red, rekli su da ne može tad, da su ostali bez nekoliko lekara u bolnici.

NAJVEĆI BLAM VUJADINA SAVIĆA: Ušao sam MRTAV PIJAN u krevet Mirkine babe, a onda je usledila moja najveća sramota”

Đavola su ostali bez lekara – upao neko preko veze, sigurno. I zakazali su mi za kraj marta sledeće godine. Ko zna, možda bude i avgust ako opet upadne neko preko veze.

U septembru sam hteo da umrem od bolova. Nisam radio dve nedelje. A ne mogu da ne radim.

Žena umrla uoči Božića, troje dece, najstarije 12 godina. I čim je popustilo, eto me nazad. I stvarno je bilo podnošljivo do prošlog petka. Ali me onda preseklo i od tad sam opet Spajdermen – sroči Uroš.

[adsenseyu5]

NEKAD JE DOVOLJAN JEDAN POZIV

Čovek ga je pitao u kojoj je bolnici bio i do kad mu traje zdravstveno. Onda se odmakao i telefonirao. U istom trenutku je Urošu zazvonio telefon.

– Evo radim. Za jedno dva sata. Imaš paprikaš od sinoć u frižideru. Pojeo ti je? Sve? Pa idi kupi nešto. Znaš gde su pare? I ja tebe, miko – i Uroš je prekinuo vezu.

TAROT KARTE ZA DECEMBAR 2017: Jedna znak će finansijski dosta profitirati

Onda se obratio šefu: “Jebote, ono moje dete samo jede. Jednom će nas sve pojesti!”

Vozač “punta” je završio telefonski razgovor, a Uroš mu je rukom pokazao na auto i rekao da je gotov. Čovek ga je pitao da li ima papir i hemijsku. Uroš je ušao u radnju i doneo mu blokčić. Čovek je stavio blokčić na haubu, napisao nešto na njemu i pružio Urošu.

BIĆEŠ OPERISAN U DECEMBRU

– Ovde ti je telefon mog kolege, doktora sa ortopedije. Javi mu se u ponedeljak posle devet ujutru. Rekao mi je da ćeš biti operisan u prvoj polovini decembra.

[adsenseyu1]

Moraš samo pre toga da izvadiš neke nalaze, ali reći će ti on to već. A možda i znaš već sve šta treba – rekao je vlasnik “punta”.

Uroš je pogledao u papir, pa u njega. Pa opet u papir. Pa opet u vozača “punta”.

– I to samo tako? Jedan telefonski poziv – pita Uroš.

TUŽNA ISPOVEST FEĐE STOJANOVIĆA: “BOLOVAO SAM ZBOG NJEGA I MISLIM DA JE POGREŠIO”

NE MOGU VIŠE, IDEM U PENZIJU

– Ja sam isto doktor, samo nemam veze sa kukovima. Bavim se ovim poslom skoro 30 godina i svakojakih gluposti sam se nagledao. Nepravda je svuda oko nas, a u ovom mom poslu, u ovoj zemlji Spajdermena i Betmena, nekako najočiglednija. Pun mi je više… flaša viskija, bombonjera i laganja ljudi. Idem u prevremenu penziju krajem godine, ne mogu više. I meni je umrla žena prošle godine, ali nemam decu, tako da mi neće biti frka za lovu – kaže doktor.

[adsenseyu5]

Uroš ga je gledao netremice. Oči su mu bile kao lubenice. Držao je onaj blokčić i pokušavao nešto da kaže. Onda je samo prišao doktoru i zagrlio ga. Nije ga puštao dobar minut. Ovaj se nasmejao i rekao “Ajde bre šta ti je, svako bi to uradio da može. A meni se može”.- Ne bi svako i znam da to znate. I ja sad ne znam šta da vam kažem, kako da se odužim.

OPTUŽBE MIROSLAVA LAZANSKOG: Za Slobinu glavu ljudi iz vrha dosovske vlasti UZELI 10.000.000 DOLARA!

Sa “hvala” možete da se slikate, a ja nemam mnogo više od toga – šapuće Uroš.

DA TE OPRAVE, PA DA ŽENIŠ DECU

– Ovo je šamaranje nepravde Uroše. Nemam priliku to da joj radim često. Ali kad imam, neću promašiti. Je..o hvala. Da si ti živ i zdrav. I da te oprave, pa da ženiš tu decu – kaže doktor.

Šef je zavrtao šrafove na točkovima mog auta, a i gledao u ovu dvojicu. Kad mu je doktor prišao i pitao koliko je dužan, ovaj je rekao “ništa, kuća časti”.

Soba 3327 u Njujorker Hotelu: Najtužnija priča o srpskom geniju Nikoli Tesli

Čovek nije hteo da čuje, ali je šef bio uporan. Jedva ga je nekako ubedio. Doktor se zahvalio obojici, a šef je rekao:

– Jeb… nepravdu doktore, kad god nam se može. Je… hvala. Da si nam živ i zdrav!

NEKAD JE ŽIVOT STRAŠNIJI OD HOROR FILMA

Nije potrebno da izmišljam priče, piše nepoznati autor. Nije potrebno da maštam. Dovoljno je da odem kod vulkanizera i izvadim slušalice iz ušiju. Nekad je život strašniji od najjezivijeg horor filma, ali je nekad lepši i od najlepše melodije…”

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Marija Raca, Telegraf)

[adsenseyu2]