Nehumane poruke koje su nam NATO piloti ispisivali na krstarećim raketama tokom agresije 1999. godine (FOTO)

Srbija

Foto: Wikipedia

Neven Đenadija, diplomirani politikolog iz Republike Srpske, nedavno je šokirao Srbiju kada je objavio na svom fejsbuk profilu ekskluzivne fotografije koje je, kako je naveo, skinuo sa servera starog sajta ministarstva odbrane SAD.

Fotografije obuhvataju period od početka NATO agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju, pa sve do juna 1999. kada su američke trupe ušle na Kosovo.

Sada je Neven objavio još nekoliko fotografija, iz baze Aviano, koje potiču iz pravih dana bombardovanja, a na kojima se mogu videti do sada neobjavljivane, neljudske i krajnje bestijalne poruke koje su NATO piloti ispisivali na Tomahavk projektilima koje su ispaljivali na teritoriju SRJ.

“Kad sa trudiš da nekom pošalješ samo najbolju robu”, “Dosegni i raznesi nekog na komade” i “Ovo će da boli”, “Upravo vas je tagovao Baz”, su samo neke od poruka.

DETALJI SVIREPOG UBISTVA: Odvukao je JELENU do vikendice, TUKAO JE, polomio sve kosti, a onda je 3 PUTA kolima prešao preko nje!

– Fotografije u ovom albumu su fotografisane u bazi Aviano i datiraju od prvih dana bombardovanja. Natpis “Buzzards” upućuje na kodni naziv 510. američke eskadrile aviona F-16 koja je učestvovala i u bombardovanju Republike Srpske 1995. godine.  Tokom bombardovanja SR Jugoslavije NATO je izbacio preko 22000 tona raznih projektila i bombi, od čega je određen broj bio usmeren na civilne ciljeve koji su prouzrokovali i civilne žrtve, od čega su najubojitije bile kasetne bombe koje su već tada bile nedozvoljene po međunarodnom pravu.

-Kao da sve ovo nije bilo dovoljno, NATO vojnici su prije bombardovanja ispisivali brojne poruke na projektilima, koje pokazuju bahatost, neprofesionalnost, odnos prema protivniku i uopšte prema civilnim žrtvama. Nekada fotografije zaista govore više od reči – napisao je na svom profilu Đenadija.

On je na svom profilu takođe objavio slike koje su dokaz da je NATO na Košarama koristio osiromašeni uranijum.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)