NEĆE BITI LEKARA, INŽENJERA NASTAVNIKA… Postovi doktorke Danice Grujičić šokirali Srbiju (VIDEO)

doktor

Foto: printskrin

Prof. dr Danica Grujičić svakodnevno operiše tumore i spasava živote pacijentima. Nedavno je odlučila da pokuša da otkloni boljke društva, ukorenjene u ekonomiji, politici i zdravstvu.

Načelnica Centra za neuroonkologiju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije na Fejsbuku govori o problemima današnjice, posebno o problemima mladih.

Ja zaista ne mogu da gledam kako nam deca odlaze. Toliko dobre dece odlazi, pa čak i ona koja nisu toliko dobra, to su ipak naša deca.

[adsenseyu4]

Zar je moguće da njima ova zemlja ne može da obezbedi stan, posao, auto i da odu jednom godišnje na odmor? Zar je to toliko mnogo – kaže za “Blic” Danica Grujičić.

Zar je moguće da mladima ova zemlja ne može da obezbedi stan, posao, auto i da odu jednom godišnje na odmor? Zar je to toliko mnogo?

Danica Grujičić

Prema njenim rečima, sva snaga Srbije je u mladima i upravo zato je odabrala Fejsbuk kako bi im se obratila.

– Osećala sam potrebu da se vapajem obratim mladima.

[adsenseyu1]

Na Klinici imam sjajne mlade ljude koji sebi ne mogu da obezbede ni novac za odlazak na kongres. Mladi doktori će otići i ja se stvarno toga plašim.

Ne da neće imati ko mene da leči, nego neće biti lekara, inženjera, prosvetnih radnika. Ako svi odemo ova zemlja će se prepustiti nekom drugom – apeluje dr Danica Grujičić.

(Dnevne.rs /Izvor: A. Đokić, Blic)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]