NE MARI ZA SUSPENZIJU: Inspektor povezan sa istragom UBISTVA PEVAČICE Granda zbrisao u Nemačku, razlog će vas ZAPREPASTITI

zrtva

Foto: Privatna arhiva

Todor Došen, inspektor koji je radio na rasvetljavanju ubistva pevačice Jelene Krsmanović, a koji je suspendovan i protiv kojeg je tužilaštvu podneta prijava zbog krađe, zbrisao je u Nemačku.
[adsenseyu6]

On je radio u Odeljenju za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, pod suspenzijom je već mesec dana i preti mu otkaz u policiji ukoliko se u istrazi Prvog osnovnog tužilaštva potvrde navodi krivične prijave koju je protiv njega podneo Sektor unutrašnje kontrole MUP.

U Nemačku je otputovao ubrzo nakon što je suspendovan, ali njegovi poznanici i kolege ne znaju kakvi su njegovi planovi, da li je ta poseta samo turistička.

– Iako je suspendovan pre mesec i po dana i protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je ukrao novac i mobilni iz predmeta, nema nikakvih pravnih prepreka da on putuje u inostranstvo.

Protiv njega nije raspisana ni potraga ni poternica, tako da zasad može nesmetano da se kreće, međutim neobično je što se nikome nije javio otad – kaže sagovornik upoznat sa slučajem i dodaje da za njim može da bude raspisana poternica samo ako bude optužen za krađu a ne bude se odazivao na pozive suda.

– Do tada je miran – konstantuje isti sagovornik.

Podsetimo, Došen je suspendovan kada je ustanovljeno da u jednom predmetu nedostaju pare i mobilni telefon.

Naime, Došen je priveo dilera kome je privremeno oduzeo oko 20 evra i skoro 40.000 dinara, kao i tri mobilna telefona.

Protiv dilera je u redovnom postupku podneta krivična prijava, a on se nedavno pojavio u policiji tražeći da mu vrate oduzeti novac i telefone.

Ispostavilo se da nema ni novca ni telefona, a osumnjičeni je ispričao da se, između ostalog, dogovorio sa Došenom da mu proda jedan od telefona, te da očekuje i taj novac.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)

[adsenseyu1]