NASLEDIO JE STARU KUĆU OD PREMINULIH ROĐAKA: Kad je počeo da menja nameštaj, našao je nešto što ga je ZAPREPASTILO!

Bathroom

Foto ilustracija: Dnevne

Francuz je otkrio je neverovatnu riznicu zlatnih novčića i poluga vrednih nekoliko miliona evra. Blago je bilo jako dobro sakriveno ispod nameštaja i u kupatilu.

“Bilo je tu ukupno 100 kilograma zlata: oko 5.000 zlatnih komada, dve zlatne poluge od 12 kilograma i 37 zlatnih šipki od po kilogram.

Bilo ga je svugde po kući i toliko je dobro sakriveno da ga ni ja nisam uspeo videti“, rekao je.

Nikolas Firfort, lokalni aukcionar, potvrđujući saznanja depeš novina.

PROČITAJTE JOŠ

MERMERNI IZGLED USKRŠNJIH JAJA: Najlepša tehnika za farbanje uz pomoć margarina (VIDEO)

Firfort, koji je u kući bio da proceni vrednost nameštaja za novog vlasnika, izjavio je da je plen pronađen u kući vredan 3,5 miliona evra.

Blago je pronađeno sasvim slučajno kada je novi vlasnik pokušavao da pomeri nameštaj i kada je naleteo prvo na omanji kovčeg pun zlatnih novčića sakriven u unutrašnjosti jednog komada nameštaja.

Zatim je sledila boca viskija takođe puta novčića, pa su se dalje nizala otkrića jedno za drugim, sve dok nije stigao do džek-pota, odnosno do zlatnih poluga i šipki.

Kako se kasnije ispostavilo, zlato je kupljeno 1950. i 1960. godine a svi sertifikati o njegovoj kupovini takođe su pronađeni u kući.

Zlato je već rasprodati kupcima po Francuskoj i drugim zemljama, a pravi vlasnik bi sada mogao da ima ozbiljnih problema sa plaćanjem poreza.

Pored toga što je dužan da plati 45 odsto poreza za nasledstvo, moraće da plaća porez tri godine jer su njegovi preminuli rođaci sakrivali bogatstvo.

Slične tekstove pročitajte na našoj Fejsbuk stranici.

 

(Dnevne.rs /Kurir/Izvor: heguardian.com)