NAŠAO TORBU SA 40.000 EVRA NA PARKINGU AERODROMA “NIKOLA TESLA”: Vratio je vlasniku, a kad čujete koliko ga je ovaj častio, ostaćete u ŠOKU! (FOTO)

aerodrom

Foto: printscreen/TV Prva

BEOGRAD – Siniša Dabić, radnik aerodroma “Nikola Tesla”, našao je na parkingu torbu sa 40.000 evra i nijednog časa nije imao nedoumice – odmah je pozvao policiju i novac vratio vlasniku!

Kako objašnjava, prvo je video lap top i novčanik sa parama, a kada je shvatio da je neko očito izgubio torbu, odmah je pozvao nadležne organe.

Foto: printscreen/TV prva

SUSRET NOLETA I TAJSONA U INDIJAN VELSU: Ćerka legendarnog boksera sparingovala sa Novakom (VIDEO)

Kako objašnjava, prvo je video lap top i novčanik sa parama, a kada je shvatio da je neko očito izgubio torbu, odmah je pozvao nadležne organe.

Foto: printscreen/TV prva

“Pozvao sam policiju, da se napravi zapisnik i idemo dalje. Upoznao sam čoveka, došao je posle pola sata, iznenadio se kad je video i kada je izbrojao novac bio je baš srećan.

Radio je u Norveškoj i vratio se posle par godina, drhtao je, bio uzbuđen, izvadio je novac, video da je sve na mestu, dao mi je 50 evra. Ja nisam hteo da uzmem, ali je on insistirao, pa sam ja onda počastio kolege”, priča Siniša koji na beogradskom aerodromu radi pune 33 godine.

Foto: printscreen/TV prva

I njegova koleginica Vukosava iz Bileće čvrsto stoji uz svog kolegu tvrdeći da bi svako od zaposlenih isto postupio, jer im je poštenje na prvom mestu.

“On je naš radnik za ponos”, istakla je Vukosava za TV Prva.

SVET U TRANSU: Jokić fintom izbacio ceo tim Sakramenta iz igre (VIDEO)

Oni su primetili još jednu zanimljivost, a to je da su i Siniša i čovek koji je izgubio novac rođeni istog datuma – 10. marta. Ipak, gotovi svi koji su za ovu nesvakidašnju situaciju čuli ostali su u blagom šoku sumom koju je ovaj pošteni čovek dobio “za čast”.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)

6 Comments on "NAŠAO TORBU SA 40.000 EVRA NA PARKINGU AERODROMA “NIKOLA TESLA”: Vratio je vlasniku, a kad čujete koliko ga je ovaj častio, ostaćete u ŠOKU! (FOTO)"

  1. Po zakonu nalazacu pripada 15% od ukuone sum. Trebao je to uzeti bez pardona jer ova bitanga to zasluzuje!

    • A sto zasluzuje??!!! A sto onda taj sto je naso torbu nije uzeo sve pare,niko ne zna…nego mora da se zovu novinari,da pljuje tog coveka što mu dao 50 e,malo mu!!!! Ma nista nije trebao da mu da!!!!

  2. Kakvi ste vi humani ljudi kad za svoja dela ocekujete publicitet i nagradu.Onda nemojte da vracate, prisvojite sve kao sto vecina radi. Koji zakon spominjete. Policija nadje lopova oduzme mu ukradene stvari, vlasnik duze vremena ne zna za to,nakon nekog vremena u policiji ukradene stvari podjele izmedju sebe. Moje iskustvo.
    Pre vise godina u nautickoj luci,radio sam nocnu smenu, jedan Holandjanin sa mosta svog broda pao je u hladno more u 5 sati ujutro, ferbruar,njegova zena je zvala pomoc, ne znajuci sta je, uz mnogo poteskoca sam coveka izvukao iz hladne vode.Pretila mu opasnost da se utopi zbog hladnoce.Ja o tome nisam nikome govorio jer nije bilo stete i smatrao sam to sasvim normalno. Nakon par dana zovu me u upravu da se javio klijent iz Holandije i da im je rekao kako je prosao. Cudili se zasto im nisam to rekao. Naravno covek mi je ostavio poklon. Meni je vazno da sam radio svoj posao. Ima slucaj da sam pomazuci turisti-klijentu na poslu, zadobio povrede i trajni invaliditet a da me taj covek povredio, pitajuci me da li sam dobio placeno osiguranje. Na osnovu ovoga vi odredite vasu poziciju tko ste. Svako ko dozivi iznenadnu nesrecu, gubitak novca, stetu..vec je u soku i stresu a vi gospodo trazite svojih 10-15%. Sutra ce se mozda i vama tako nesto desiti. Nikad se ne zna.

    • Imate pravo Rale.Ja sam u zivoti vise puta nalazila i vracala vlasniku izgubljene stvari.Iapricacu vam jedan slucaj koji se dogodio pre 47 godina.Nasla sam u telefonskoj govornici aktovku.To je bilo u Becu.Nisam znala dobro ni nemacki ali sam odmah otisla u policiju, jar je bila u blizini i predala im aktovku u njoj je bila ogromna svota novca 800.ooo silinga i razna dokumenta.Rekla sam im gde sam nasla, nisu me odmah pustili jel su hteli da provre, posto si njima javio vlasnik aktovke,Dosao je i potvrdio da nista ne fali.Tada je hteo da mi da sto mi pripada po zakonu.On je bio direktor za sirotu decu i nosio je novac sa sobom i u brzini telefoniranja je zaboravio aktovku.Ja novac nisam htela da primim jer i ja sam bila trudna i ocekivala za dva meseca porodjaj.Oni su na kraju prihvatili moje odbijanje. Ali kad sam se porodila iznenadili su me sa ogromnim poklonom za bebu, kolica i dr. stvari, ja sam se jako obradovala, bog mi dao pamet da tudje nije dobro, i bog ce te nagraditi kad je vreme.To je kroz moj zivot proslo i nikad se ne kajem.

  3. Haha, plačem…

Comments are closed.