NAPRAVIO JAVNU ČESMU HEROJIMA SA KOŠARA, PA ZAVRŠIO NA SUDU: Komšije ga tuže, evo i zbog čega (FOTO)

česma

Foto: Facebook/Grujica Ceriman, Pritnskin: RTS

Patriota sam i smatram da ti momci koji su stradali na Košarama zaslužuju da im se na svaki, pa i ovaj, način oda poštovanje i zahvalnost za sve što su uradili za svoju zemlju. Zato je ta česma javna. Dugačka je šest metara, a visoka dva – priča ovaj Ivanjičanin.

 Herojima sa Košara sam podigao spomen česmu iz čistog rodoljublja, a završio zbog toga na sudu. Ispada kao da sam je pravio šiptarima, a ne Srbima – počinje priču Grujica Ćeriman iz Ivanjice koji je sad ispao kriv jer su ga komšije optužile da im krade izvor vode.

Grujica je pre dve godine kupio imanje u mestu Bedina Varoš kod Ivanjice na kojem se nalazio izvor vode za koji niko od komšija nije znao jer je bio zapušten.

„DRŽAVA GDE SUDSKI POSTUPCI TRAJU DUŽE OD ŽIVOTA“: Zapanjeni AMERIKANAC opisao Srbiju

– Tako sam došao na ideju da na tom mestu podignem česmu. Patriota sam i smatram da ti momci koji su stradali na Košarama zaslužuju da im se na svaki, pa i ovaj, način oda poštovanje i zahvalnost za sve što su uradili za svoju zemlju. Hteo sam da uradim nešto lepo. Zato je ta česma javna. Dugačka je šest metara, a visoka dva – priča ovaj Ivanjičanin.

Kako i dolikuje, Ćeriman je povodom “otvaranja” česme priredio ručak za prijatelje i sveštenika. Osim česme, napravio je i put i posadio maline, ali je sve to, kako on misli, zasmetalo prvoj komšinici Miri Mirković.

– Iako postoji put do česme, ona hoće da ide baš preko tih malina do izvora. Zamolio sam je da to ne radi, ali je namerno prolazila tuda. Pošto moje molbe nisu urodile plodom, tužio sam nju i njenog supruga, koji me je vređao – objašnjava sagovornik “Srpskog telegrafa”.

Tu je započeo pravi mali rat među komšijama, jer je porodica Mirković zatim tužila njega i to zbog puta.

– Optužili su me da im ne dam da prođu do izvora, što nije tačno – priča on.

RAKIJA JEDINSTVENA U SVETU: Zoran je pokrenuo svoju veselu mašinu i napravio čudo (FOTO)

Komšinica Mira Mirković tvrdi da nikada nije gazila njegove maline, te da je put do vode slobodan.

– Dok je imanje pripadalo drugom vlasniku, nismo imali problema, već smo redovno godinama uzimali vodu sa tog izvora. Imamo tu svoje maline, a na imanju nemamo drugi izvor vode osim tog. Drugi način je da idemo zaobilaznim putem tri kilometra u jednom smeru – žali se Mira.

Sud že za nekoliko meseci utvrditi ko je od komšija u pravu.

VREDI PROČITATI Ima platu 30.000, i može sebi sve da priušti – BEOGRAĐANKA OTKRIVA KAKO!

– Rečeno nam je da je sledeće ročište u septembru. Možda uspemo da dođemo do nekog kompromisnog rešenja do tad. Moja porodica i ja samo tražimo vodu koja nam pripada – zaključuje komšinica.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Srpski telegraf)