NAKON UDESA SLAVNOG FILMSKOG REDITELJA: Evo šta su putari odgovorili Kusturici (INFO)

reziser

Foto: ‘Medija centar Beograd’

Navodeći da su neprijatno iznenađeni reakcijom Kusturice i paušalnim optužbama o “bahatosti i nestručnosti” putara, iz Ministarstva kažu da je činjenica da je privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, izgrađena u skladu sa zakonom i važećim propisima, da ima sve neophodne dozvole i da je opremljena propisanom saobraćajnom signalizacijom, koju je proverio i MUP.

To potvrđuje i Zapisnik o puštanju saobraćaja na privremenu devijaciju preko petlje Ljig auto-puta E-763 u kojem se navodi da je privremena signalizacija postavljena u skladu sa Idejnim projektom privremene devijacije na državnom putu IB reda broj 22, u funkciji izgradnje auto-puta E-763, deonica Lajkovac-Ljig.

[adsenseyu1]

Za ovaj projekat Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je 8. februara izdalo Rešenje o privremenoj građevinskoj dozvoli.

U zapisniku od 1. juna 2017. takođe stoji da su, pre nego što je saobraćaj preusmeren, predstavnici Policijske uprave Valjevo obišli devijaciju i saglasili se da je postavljena saobraćajna signalizacija odgovarajuća, i da se saobraćaj može preusmeriti na devijaciju.

ZGODNA VODITELJKA PROBALA DA ISPROVOCIRA PUTINA: Zapušio joj usta jednom reči! (VIDEO)

U saopštenju se napominje da ovo nije ni prva ni poslednja devijacija preko koje se odvija saobraćaj u slučajevima kad je za potrebe izgradnje ili rekonstrukcije puteva neophodno obezbediti kontinuitet saobraćaja.

govor

Foto: Printscreen/youtube

U konkretnom slučaju, u okviru izgradnje auto-puta Lajkovac-Ljig, predviđen je nadvožnjak preko Ibarske magistrale, a zbog izvođenja radova na izgradnji tog objekta, bilo je neophodno prekinuti saobraćaj na postojećoj magistrali u dužini od oko 800 metara.

SVI ZAPREPAŠĆENI PEVAČICINOM ODLUKOM: Zvezda Granda se TAJNO UDALA, roditelji očajni – MAJKA U BOLNICI! (INFO)

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ne može da prihvati da bilo ko iznosi optužbe, na osnovu neproverenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu čitavog sektora saobraćaja, na čijoj modernizaciji Vlada Srbije danonoćno radi.

Ministarstvo još jednom apeluje na vozače da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju, posebno u zoni gradilišta na koridorima.
“Vićentiju Saviću i Emiru Kusturici želimo brz oporavak i nadamo se da je brzina kretanja vozila prilikom udesa bila prilagođena uslovima puta i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji”, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Reditelj Emir Kusturica izjavio je juče da će njegovi advokati “preduzeti nešto” povodom loše signalizacije na Ibarskoj magistrali koja je, kako kaže, mogla njega i njegovog vozača da košta glave.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Kurir/Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]