NAKON TRAGEDIJE PROGOVORIO PRVI PUT: Zbog reči muža preminule porodilje Ivane, mnogi će STAVITI PRST NA ČELO!

trudnica

Foto: Fejsbuk

Suprug preminule trudnice Ivane Kostić i otac preminule bebe Vere oglasio se prvi put nakon tragedije

Evo šta je Aleksandar Kostić iz Niša poručio preko grupe na fejsbuku ”Pravda za Ivanu i Veru”.

Danas 11.07.2017. u 14 sati smo otišli u pravnu službu KC Niš, kako bi predali ”Zahtev za izdavanje medicinske dokumentacije”, na koji imam prava na osnovu “Zakona o zastiti prava pacijenata”. U pravnoj službi su nam rekli da to moramo da predamo u pisarnici.

DA SE NAJEŽIŠ: Dečko i devojka otvorenog šibera prolazili kroz tunele ka Herceg Novom, u jednom od njih im se desila NAJGORA SMRT (FOTO)

U 14.10 bili smo u pisarnici i zahtev je preuzeo čovek koje je za to zadužen. Istog momenta je sve zaveo u knjigu i udario pečate kako i treba, i meni dao moju kopiju dokumenta. Takođe mi je dao i original uz reči: ”Odnesi to na GAK (Ginekološko – akušerska klinika) i samo predaj na šalter”.

[adsenseyu1]

Ja sam uzeo dokumenta i oko 14.20 smo bili na GAK na šalteru. Na šalteru sam pitao:”Da li ovde mogu da predam zahtev?”. Upitala me je: ”Kakav zahtev?”. Odgovorio sam: ”Zahtev za izdavanje medicinske dokumentacije.”

Ona je pokazala rukom na koleginicu iza nje, i rekla pokazujući na nju: ”Došao si na pravo mesto.” Ta žena, na koju je ona pokazala, rekla je: ”Sačekajte me tu preko puta.” Posle jednog minuta, došla je i rekla: ”Dajte da vidimo o čemu se radi”. Pročitala je zahtev, koji sam joj dao, sa vidno smrknutom facom i pitala me je: ”Da li se radi o pacijentici koja je preminula u Beogradu?” Rekao sam ”Da.”

nesreća

Foto: printscreen/fejsbuk

Ona je rekla kako ne može da nam izda kopije odmah i da mora da mi vrati zahtev.

Rekao sam, da meni ne trebaju kopije odmah, već da postoji rok u okviru koga je navedeno do kada kopije mogu da se dostave na kućnoj adresi ili da me pozovu lično kako bih preuzeo dokumentaciju tj. kopije.

Gledajući zahtev koji je overen ispravno u pisarnici, rekla je: ”U redu je, uzeću ga.”
Rekao sam da želim da se potpiše, kako na njenom primerku tako i na mojoj kopiji, da ja budem siguran kako je neko prihvatio zahtev, a ne sutra da bude IZGUBILO SE. Pitao sam je kako se zove, i ona je rekla ime.

BORIVOJE BOROVIĆ O SPREČAVANJU IZRUČENJA SRPSKIH MLADIĆA IZ GRČKE U SAD: Evo šta treba da uradi naša država, a šta roditelji

Zatim sam pitao, kako se preziva i ona je rekla prezime. U tom trenutku je rekla kako ne želi da primi zahtev i ne želi da stavlja svoje ime i prezime. Rekla je kako ne može da primi zahtev, dok traje sudski postupak i da mora direktor da odobri. Zaprepašćeno smo pitali: ”Kakav sudski postupak?”

Ona je ponovila, barem tri puta, kako ne može da primi zahtev dok traje sudski postupak. Rekli smo: ”OK. Vi primite zahtev, a direktor neka odluči šta će i koji postupak da sprovede.”

Bacila je papir (kao da je šugav) na jednu od stolica ispred njene kancelarije, govoreči kako je direktor na odmoru, ali da će ona otići kod zamenika direktora i da ona nije dužna da primi zahtev, već da treba da ga vratimo u pisarnicu. Našli smo se u čudu, i razmišljali šta da radimo, kome da se obratimo.

[adsenseyu1]

Razmišljao sam se, da li da pozovem policiju ili nekog iz novina. S obzirom da smo sami ostali u hodniku, niko ništa nije hteo da nam kaže, otišli smo u pisarnicu i ja sam rekao istoj osobi koja mi je dala dokumenta da odnesem u GAK, da su mi rekli iz GAK-a da trebam njemu da predam dokumenta, pa da ih on dostavi GAK-u.

On je ponovo, uzeo dokumenta i pregledao ih, govoreći kako nije njegova dužnost da dostavi papire na naznačenoj instituciji GAK Niš. Rekao sam mu da je on dužan da preda dokument jer ga je on i zaveo. Prihvatio je dokument.

NAJKOMPLETNIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Kuvamo se i dalje, a od srede PRAVA PRAVCATA VREMENSKA VRTEŠKA (GRAFIKON)

Sve ovo što sam rešio da podelim sa vama, mogu da potvrde još dve osobe koje su u to vreme bile sa mnom.

Na ovakvo nerazumevanje, i neprofesionalnost nisam naišao ni u jednoj instituciji koju sam posetio proteklih nekoliko dana, radi prikupljanja dokumentacije za moju pokojnu ženu Ivanu i ćerku Veru.

Smrt izazvala veliko razočaranje

Smrt mlade porodilje i njene bebe izazvala je veliko ogorčenje javnosti i sumnju da lekari nisu preduzeli sve mere da bi njihovi životi bili spašeni. Ivana je bila zdrava, mlada žena kojoj je ovo bila prva trudnoća. Problemi su se javili u sedmom mesecu kada je izabrani lekar niškog Doma zdravlja zbog visokog pritiska uputio na lečenje na Klinici na ginekologiju gde je primljena 21. juna.

trudnica

Foto: Telegraf.rs

 

(Dnevne.rs/Izvor:SrbijaDanas.com)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]