NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ VAŽI DO 22 ČASA: Očekuju se haos!

VEST

Dnevne.rs

Srbija je juče bila u žutom, a danas u narandžastom meteolaramu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na obilne padavine koje će danas zahvatiti našu zemlju posle podne i uveče. Očekuje se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, a duvaće i jak vetar, i padati grad.

Upozorenje koje je postavljeno malo pre 10 časova, važi 12 sati, odnosno večeras do 21 sat i 49 minuta.

– U Srbiji i danas posle podne i uveče nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno obilnim padavinama (od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više).

U zoni pljuskova se očekuje kratkotrajno jak vetar i grad – stoji u najnovijem upozorenju RHMZ-a.

Srbija se danas nalazi u narandžastom meteoalarmu.

FOTO: RHMZ/PRINTSCREEN

To znači da je vreme opasno, i da prognozirane vremenske pojave mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i budu opasne po ljude i životinje.

– Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe – piše u objašnjenju o narandžastom meteolaramu na ovom sajtu.

Leta ni na vidiku

Prema navodima meteorologa firme “Veder tu ambrela” Đorđa Đurića, u tom periodu će se smenjivati sunce, kiša, pljuskovi i grmljavina, što sve zajedno vremenske prilike čini nestabilnim.

VREME I NAČIN SAMOUBISTVA UKAZUJU NA OVO Dva puta ZARIVEN nož u srce idu u prilog ovim tvrdnjama!

– Odlika naše klime je kišovit jun. On je najkišovitiji mesec u godini, što se ne bi reklo jer su to pljuskovite padavine koje se sruče u jako kratkom vremenskom roku – objašnjava meteorolog.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)