NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Evo koliko građana podržava SNS i Aleksandra Vučića

građani

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Više od polovine građana, tačnije 55,3 odsto, glasalo bi za Srpsku naprednu stranku ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja agencije “Faktor plus”.

Cenzus bi prešla još samo Socijalistička partija Srbije sa 9,4 odsto podrške. Demokratska stranka osvojila bi 3,6 odsto, Narodna stranka 3,5, Partija ujedinjenih penzionera Srbije 3,3 a Dveri tri odsto glasova. Slede Srpska radikalna stranka sa 2,7 odsto glasova, Socijaldemokratska partija Srbije sa 2,5, Srpska narodna partija sa 1,7 odsto, Pokret slobodnih gradjana 1,6 odsto i Demokratska stranka Srbije sa 1,3 odsto podrške.

CRNOGORSKO PRIMORJE JE DEO POŠLOSTI ZA SRPSKE TURISTE: Ovo su tri razloga zbog kojih Srbi kada im pomenete letovanje u Crnoj Gori kažu „TAMO VIŠE NIKAD“

Oko 45 odsto građana bi izašlo na izbore da se održavaju u nedelju, 34 odsto ne bi dok 21 odsto ispitanih nema stav.

Komentarišući rezultate, direktor agencije Faktor Plus Vladimir Pejić ocenio je da SNS kao izrazito liderska stranka, crpi svu snagu iz harizme predsednika Srbije i lidera te partije Aleksandra Vučića.

izbori

Foto: Telegraf

– To može biti i loše po Srpsku naprednu stranku jer pitanje je da li bi nastavila da postoji u slučaju da se Vučić povuče – kazao je Pejić.

On je dodao da SPS, kao stranka sa čvrstim biračkim telom, stabilno drži drugu poziciju dok je u vezi s rejtingom opozicionih stranaka ocenio da se DS nalazi na prekretnici nakon izbora novog rukovodstva i da će ili rasti i oporaviti se ili potpuno nestati sa političke scene.

„LOKALNI“ GLUMAC ŽESTOKO PONIŽAVAO LEGENDU BELOG SPORTA: Idi u Fk Vegetarijanac!

– Zanimljiv je sve niži rejting Pokreta slobodnih građana koji beleži negativan trend kada je reč o podršci građana, dok pokreta Dosta je bilo praktično nema u ovom istraživanju – kazao je Pejić, dodajući da istraživanjem nije obuhvaćen Savez za Srbiju Dragana Đilasa jer formalno i dalje ne postoji i ne zna se da li će to biti stranka ili koalicija.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)