NAJAVIO ZLOČIN OPROŠTAJNOM PORUKOM: Šta je prethodilo TRAGIČNOJ VEČERI kada je Dalibor nasrnuo na ženu i ćerku

ubistvo

Foto: privatna arhiva

O tome šta je prethodilo tragičnoj večeri, kada je Dalibor Skočo (41), napao nožem svoju ženu Milicu (34) polomio prst ćerki Anastasiji (13), a potom skočio kroz prozor sa petog sprata, zbog čega je sutradan u bolnici i preminuo, priča Miličina starija sestra Katarina Savićević Drapšin.

– Moj zet nije bio loš čovek. Imao je dobru dušu, ali je imao psihološki problem koji nije bio lečen, a to je patološka ljubomora – kaže Katarina.

Dalibor je prema Milici, priča Katarina, tokom celog braka imao agresivne ispade, a sve zbog toga što je bio ljubomoran.

– Moja sestra je lepa, atraktivna i uvek doterana. Ona je sa Daliborom od 2003. godine, a viđali su se i pola godine pre toga. Njegovo nasilničko ponašanje trajalo je godinama. Jednom je čak i ošamario čoveka na moru jer ju je pogledao. Za ovo su čak i komšije znale jer su sve čule, a i videle, jer ju je jednom i davio na terasi… – priča Katarina.

Kako dodaje, ovo nije nešto što je Milica dopuštala. Ona je naime Dalibora već dva puta ostavljala, 2009. i 2015. godine.

– I naša mama i pokojni tata koji je od stresa bio i šlogiran, su proživljavali to sve, a meni je kao sestri sve pričala. Dalibor je čak imao i faze da joj zabrani izlaske iz kuće, međutim poslednjih godina se smirio. Ona je upisala ekonomiju na jednom privatnom fakultetu. Iako majka dvoje dece, htela je to da završi – kaže Katarina.

JELENA ĐOKOVIĆ OTVORILA DUŠU: Upirali su prstom u mene ljudi zbog teške godine mog muža

Međutim, situacija je eskalirala kada se zaposlila.

– Milica radi u stranoj firmi za nekretnine. Njegova porodica se bavi stambenom gradnjom, čak im je jedna zgrada u fazi izgradnje u Beogradu gde su i prodali nekoliko stanova, dakle finansijski stabilna porodica. Tada je on iz te agresije odjednom upao u depresiju. Prestao je da ide na posao i po ceo dan nije izlazio iz pidžame – priča Katarina.

Kako dodaje, i Dalibor je bio svestan da se njihov brak kao takav ne može nastaviti. Ono što Katarina navodi kao razlog što Milica i Dalibor nisu okončali brak jeste što je on iz veoma patrijahalne porodice gde je sramota obratiti se psihijatru, sramota i razvesti se…

– Moja i Miličina mama savetovala ga je da se obrati lekaru. On se čak i poverio jednom mom mužu kako bi hteo da se rastavi, ali je razmišljao o tome šta će njegova porodica na to reći. Svoju muku nije imao sa kim da podeli – kaže Katarina.

Podsetimo, Dalibor Skočo skočio je u utorak uveče sa petog sprata stana u Ulici Bulevara Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu, nakon što je napao ženu i ćerku. Dalibor je nožem nasrnuo na Milicu, a potom i polomio prst ćerki dok je ona pokušala da zaštiti majku. Nakon toga se zaključao u stan, a zatim i skočio sa prozora iz kuhinje, da bi usled posledica pada sutradan preminuo u Urgentnom centru.

SLAMA SE NA BADNJI DAN UNOSI U KUĆU: Niste ni slutili kakvu zapravo ulogu ima i zašto svi ĆUTE za večerom!

Nije prijavljeno nasilje

Milica, inače, dosad nije prijavljivala supruga za nasilje ni policiji ni tužilaštvu nadležnom za Novi Beograd, a njen suprug Dalibor nema čak ni prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira (kakva se pre izmena zakona često podnosila za blaže oblike nasilja u porodici, poput uznemiravanja u javnosti).

METEOROLOG KOJI NIJE OMANUO 26 GODINA: Mravinjak pokazuje kakva nas zima čeka, a evo šta kaže za ovu!

On nije osuđivan ni prijavljivan: jedini način na koji je zabeležen u krivičnoj evidenciji je prijava za nelegalnu gradnju.

(Dnevne.rs/Izvor:Miroslava Brkić,Blic.rs)