NA SVET DONELA STOTINE BEBA: Ovo je doktorka koja je preminula u Nišu od korona virusa

virus

Foto: Privatna Arhiva

U prokupačkoj bolnici gde je Biljana radila do prelaska pre dve godine u niški Dom Zdravlja, ne mogu da preciziraju koliko je beba ona donela na svet, ali kako kažu, sigurno se meri s nekoliko stotina.

Smrt doktorke ginekologije Biljane Natić Ljumović (59) od korona virusa u Nišu duboko je potresla mnoge njene pacijente u Nišu, ali pre svega u rodnom Prokuplju. Mnogi se na društvenim mrežama opraštaju od nje toplim rečima.

HITNA MERA: Najavljen POTPUNI karantin za ova 3 grada u Srbiji (INFO)

– Izgubili smo doktorku koja je svakoga umela da sasluša, da trudnici pomogne telefonom, da od kuće dođe na posao i pomogne pacijentkinjama. Ogroman gubitak – napisala je M.T.

Ova doktorka koja je od 21. marta bila na respiratoru je kako se pretpostavlja zarazila žena koja je za Dan žena 8. mart došla u Niš, a potom je bila u jednoj niškoj poliklinici gde radi i preminula doktorka.

virus

Foto: Pixabay

Posle ginekološkog pregleda, ona je obavila pregled i kod plastičnog hirurga koji je takođe u toj klinici zaražen virusom Covid 19.

– Četvrta žrtva covida 19 doktorka. Ginekolog. Imam potrebu da kažem da joj je pola mog Prokuplja zahvalno na tome kako je odradila najvažnije stvari u njihovim životima. Donevši živote na ovaj svet – samo je jedan od napisa na društvenoj mreži Tviter.

U bolnici u Prokuplju gde je ona radila do prelaska pre dve godine u niški Dom Zdravlja, ne mogu da preciziraju koliko je beba ona donela na svet, ali kako kažu, sigurno se meri s nekoliko stotina.

Jedan od obolelih lekara kaže da ne zna kako se zarazio:

Srbi u udarnom terminu na NEMAČKOJ TELEVIZIJI, evo i zašto (VIDEO)

– Ne smem javno da pričam. Spala mi je temperatura, jedem neke čorbice jer i ne osećam neku glad. Pitaj boga gde sam se zarazio.

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Ne verujem da sam na klinici jer su tu ležeći pacijenti koji su od ranije tu, možda od nekog ko je dolazio u posetu, ko zna – kaže jedan od obolelih doktora.

On i preminula doktorka kao i još deset lekara u Nišu su zaraženi ovim virusom, a od njih niko nije na respiratoru i svi su u kućnoj izolaciji.

     

(Dnevne.rs/Kurir)