NA POMOLU VELIKI PREOKRET? Evo zašto Kosovo NIJE i NEĆE biti primljeno u UNESKO! (VIDEO) (INFO)

rusenje

Foto: Profimedia/AFP, Printskrin: Youtube/Eparhija Rasko-prizrenska

Rat za Kosovo Srbija nije još uvek izgubila i ima velike šanse da i pored prve izgubljene bitke na kraju izađe kao pobednik i da se odbije predlog da Kosovo bude član Uneska

Izvršni savet Uneska u Parizu odlučio je da podrži predlog Albanije da tzv. Repbulika Kosovo bude primljena u tu organizaciju, a kraj ovog procesa biće na Generalnoj skupštini od 3. do 18. novembra, kada će biti donešena konačna odluka!

[adsenseyu5]

Ipak, rat za Kosovo Srbija nije još uvek izgubila i ima velike šanse da i pored prve izgubljene bitke na kraju izađe kao pobednik i da se odbije predlog da Kosovo bude član Uneska!

Printskrin: Tanjug

Naime da bi jedna država postala članica Uneska mora da prođe veoma komplikovanu proceduru koja se završava glasanjem na Generalnoj skupštini, koja je u ovom slučaju zakazana da se održi u periodu od 3. do 18. novembra.

Mnogi bi rekli da je odlukom Izvršnog saveta Uneska da podrži predlog o prijemu Kosova u Unesko, završena bitka i da je Srbija na kolenima. Ipak to nije tačno.

Foto: Profimedia/AFP

Prema pravilniku Uneska država koja želi da postane član te organizacije mora da dobije DVOTREĆINSKU VEĆINU na glasanju u Generalnoj skupštini, a ne prostu kao što je to bio slučaj prilikom izjašnjavanja u Izvršnom savetu.

[adsenseyu1]

Prema tome ukoliko predlog prijema tzv Republike Kosovo ne bude dobio dvotrećinsku većinu od 195 država članica predlog će biti odbijen i Kosovo NEĆE POSTATI ČLAN UNESKA!

To bi prostom matematikom značilo da 130 zemalja od 195 koliko ih je članica u Unesku mora da da svoj glas za ulazak Kosova u tu organizaciju, a pri tom treba imati u vidu da 84 države članice Uneska nisu priznale Kosovo, što daje realne nade Srbiji da će dobiti ovu bitku!

(D. Z. /Telegraf)