NA EKSKURZIJU NIJE OTIŠAO VUKOVAC KOJI NIJE IMAO NOVCA, ALI JESTE PREDSEDNIK OPŠTINE! Poveo i ženu, roditelji u Arilju došli da isprate decu, a tamo ŠOK!

ekskurzija

Foto: Printscreen

Umesto vukovca i đaka generacije gimnazije u Arilju, na matursku ekskurziju u Italiju otišao je predsednik Skupštine opštine Dragiša Terzić, a poveo je i svoju tek venčanu suprugu Ivanu, inače zaposlenu u opštini.

Maturanti ariljske gimnazije na višednevnu ekskurziju na sever Italije otputovali su 29. septembra, a vraćaju se za vikend. Na parkingu su ostali njihovi drugari, đaci koji nisu mogli da putuju.

Među njima i “mnogo dobar drug”, vukovac, a svi bi se opkladili već sada, ovako unapred, i đak generacije gimnazije. Njegov otac prima minimalac. On nije mogao da otputuje. Na ekskurziji je trebalo da proslavi i svoj 18. rođendan. Niko od nadležnih nije obratio pažnju na uzorno dete i najboljeg đaka, čije je ime poznato redakciji.

Bes i šok okupljenih i roditelja i đaka pred polazak na ekskurziju izazvalo je saznanje da sa njima putuje predsednik Skupštine opštine, poznatiji u ulozi predvodnika malinara Dragiša Terzić, a sa njim i novopečena supruga zaposlena u opštini.

– Mislili smo da je došao da isprati decu. Kad ono, ode na ekskurziju sve sa ženom. Besni smo svi. To nije samo nepravda već skandal. Gde je ovo društvo krenulo i gde će stići? U koji deo mraka kada se politički funkcioner ugurava u dečju ekskurziju? – pita se jedan od roditelja, koji je, kao i ostali, molio da mu ne pominjemo ime u strahu od “odmazde što u školi, što u opštini”.

Roditelji konstatuju da ako nije otputovao đak koji je primer svima, koji primer deci daje opštinski funkcioner?

– Menjao je stranke, završio osnovnu školu, a posle vanredno elektrosmer. Da li je posle namakao neku diplomu, niko ne zna i nije to ni isključeno. Po gradu se ljudi pomalo u ovoj nepravdi i našale, pa kažu “dočekao i on na matursku ekskurziju da ide”. Kako se nedavno opet oženio devojkom iz opštine, pitam da li je ekskurzija naše dece medeni mesec? Koji je onda razlog da političar ide sa đacima?! Ogorčeni smo! – kaže majka maturanta.

Iako je očekivano da se postavi pitanje ko je platio maturantsku ekskurziju predsedniku Skupštine opštine, njegovoj supruzi, ali i direktoru škole Ranku Davidoviću, roditelje to ne interesuje. Kažu: “Jednako je grozno, ko god da je platio”.

– Mogao da je plati ko hoće, opština, škola, oni sami. Ono što roditelje interesuje i što će tražiti kao odgovor od nadležnih jeste samo koji su kriterijumi za đačku ekskurziju i po kom osnovu su političar i supruga otputovali, prenosi Blic.

TITA SU KIDNAPOVALI NA 13 DANA! KADA SE VRATIO NIJE BIO VIŠE ISTI: Ovo je poslednja ispovest SUPRUGA DOŽIVOTNOG PREDSEDNIKA SFRJ!

List juče nije uspeo da dobije zvanične podatke o plaćanju ekskurzije, ali ni zašto gratis mesta nisu ponuđena đacima i da li su ona zapravo bila za opštinara i suprugu.

Direktor gimnazije Ranko Davidović, koji je takođe otputovao na sedam dana u Italiju, na toj rukovodećoj poziciji je već skoro punih 12 godina i očekuje i novi mandat. Kako saznajemo, on je redovni putnik na onim boljim đačkim ekskurzijama, iako učenici imaju profesore i razredne starešine koji su obavezni na školskim putovanjima.

On kaže da je predsednik Skupštine opštine zaslužio da ide jer “pomaže školi”. Direktor iz Italije tvrdi da je predsednik SO Arilje sam platio ekskurziju, a na pitanje zašto nisu krenula deca na takozvanim gratis mestima, on dodaje:

– Svaka ekskurzija nosi nešto svoje i posebno. Da li postoje takva deca? Postoje. A ja se brinem o njima… Ovog puta mogla su da krenu još dva đaka na ime gratisa, ali nisu… pa ćemo ostalima umanjiti troškove – kaže direktor.

Na pitanje zašto je on kao direktor na ekskurziji i od kojih para putuje, Davidović ističe:

– Ja sam kao direktor vođa puta. To je radio i prošli direktor, pa sam i ja nastavio – zaključuje Davidović, koji se nada i četvrtom uzastopnom mandatu.

Promenio više stranaka

Dragiša Terzić promenio je nekoliko stranaka, od DS preko G17, pa i svoj PRS (Pokret radnika i seljaka), koji je, iako je osnivač, ubrzo napustio i otišao dalje. Sada je koalicioni partner SNS, a bio je vrlo glasan u optužbama protiv bivšeg predsednika opštine Arilje, koga je prozivao za mahinacije i kriminal.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Blic.rs)