“NA DNU OKEANA, SLEP, TRAŽIM IH”: Patnja supruga za trudnicom Ivanom i bebom koje je sahranio

suprug

Foto: Telegraf, Facebook/Laboratorija

Patnja Aleksandra Kostića, supruga trudnice Ivane Kostić (32) iz Niša, koja je sa svojom bebom Verom preminula krajem prošlog meseca, ne jenjava. Naprotiv, tek se zahuktava i to toliko da ne može da spava, a kako kaže, njegove rane nijedan melem ne može da izleči.

Svoju bol Aleksandar, koji je u nepunih nedelju dana izgubio i suprugu i tek rođenu ćerku, podelio je noćas na Fejsbuk grupi Pravda za Ivanu i Veru, koja je i osnovana kako bi se razotkrio svaki detalj Ivaninon lečenja, u čiju se ispravnost sumnja.

– Noć… Teška i hladna… Ista je kao najveća dubina okeana, beživotno crna. Za stolom sedimo one, žižak i ja. Do dna duše bol je toliko velika, jaka i duboka. Ni jedan melem ne može da zaustavi otvorenu bol, bol koja krvari. Na dnu okeana, slep, tražim ih i tražim i tražim… i nema ih. Molim se i nadam u pomoć Boga da ih što pre nađem, ili sam zaslužio da živ gorim u ovom “životu” – napisao je Aleksandar.

[adsenseyu5]

Ivana je bila u sedmom mesecu trudnoće kada je zbog komplikacija upućena iz Niša na dalje lečenje u bolnicu u Višegradskoj gde se 25. juna porodila carskim rezom. Tri dana kasnije, 28. juna na Institutu za neonatologiju preminula je njena beba Vera, a ubrzo za njom i ona – 2. jula.

Komisija koja je formirana po nalogu direktora Kliničkog centra Niš Zorana Radovanovića ustanovila je da je žena koja je bila u 27 nedelji trudnoće lečena po svim protokolima te da je zrok smrti takozvani Bud Chiari sindrom, odnosno tromboza hepatičnih krvnih sudova.

Foto ilustracija: Pixabay

Prethodno je i Komisija niškog Doma zdravlja gde je Ivani vođena trudnoća, takođe, saopštila da ova ustanova nije odgovorna za tragičan ishod njenog lečenja.

KUMI SAM U KOVERTU STAVILA 20 EVRA: Mlada je otvorila pred svima, zvanice su aplaudirale, a ja sam bila ZAPANJENA!

Povodom ove tragedije formirana je i FB grupa pod nazivom “Pravda za Ivanu i Veru” čiji članovi traže odgovornost zbog smrti porodilje i njene bebe.

 

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]