NA DANAŠNJI DAN JE UHAPŠEN SLOBODAN MILOŠEVIĆ: Pre nego što su mu stavili lisice, uradio je nešto totalno smireno

rat

Fot:AP

Privođenje Miloševića počelo je 30. marta, u čemu su aktivno učestvovali Čedomir Jovanović, Milorad Bracanović, kao i Milorad Ulemek Legija, a okončano je posle dva dana, i to posle sedmočasovnih pregovora o predaji

Slobodan Milošević, pokojni predsednik SR Jugoslavije, uhapšen je na današnji dan pre 16 godina – 1. aprila 2001. godine.

Privođenje Miloševića počelo je 30. marta, u čemu su aktivno učestvovali Čedomir Jovanović, Milorad Bracanović, kao i Milorad Ulemek Legija, a okončano je posle dva dana, i to posle sedmočasovnih pregovora o predaji.

 

[adsenseyu4]

Jovanović je kazao da se ispred vile „Mir“, gde je bio Milošević s porodicom, okupio veliki broj njegovih pristalica, a da je poslednje što je bivši predsednik uradio pre nego što su mu stavljene lisice na ruke bilo da opere kosu svojoj ćerki Mariji iznad lavaboa.

– Odu njih dvoje na sprat, nema ih, nema… Na kraju odem gore, vrata od sobe otvorena. Marija drži glavu iznad lavaboa, a on joj pere kosu i nešto nežno s njom priča. Ja sa strane stojim, on me pogleda i kaže: „Evo, evo, brzo ću.“ I on onda silazi, a ona ide korak iza njega s pištoljem u ruci i govori: „Ubij se, evo ti, ubij se“ – rekao je Jovanović.

suđenje

Foto: printscreen/youtube

(Dnevne.rs/Kurir.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]