MUČILA I KLALA ŽENE I DECU! Srpska glumica u “Dari iz Jasenovca” oživela pravog monstruma

film

Foto: Printscreen

Ustašku upravu ženskog dela koncentracionog logora u Staroj Gradiški sačinjavale su Maja Buždon iz Bakra, koja je bila komandant, Božena Obradović sa Korduna i Nada Šakić iz Livna, a važile su za ozloglašenu “crnu trojku” Jasenovca.

Marija Maja Buždon Slomić, bila je komandant ženskog dela ustaškog logora Stara Gradiška od 1942 do 1945. godine, a iako nije “zauzela” toliko mesta u radnji filma “Dara iz Jasenovca”, bila je podjednako poznata po zverstvima kao i druge ustaše u logorima u Jasenovcu.

Na njih je pucala i nekoliko ih ubila. Tukla ih je palicama i motkama. Puštala je pse na njih. Naređivala je njihovo bacanje u samice gde su umirale od gladi i bolesti.

PROČITAJTE JOŠ

“Važno je koju kafu i mleko pijemo” Dr Perišić objasnio šta najviše smeta želucu

Nakon poraza ustaša bežala je pred pobedničkom partizanskom vojskom iz Hrvatske u Sloveniju gde su ju partizani uhvatili 1945. godine. Odmah je odvedena na suđenje u vojni sud u Zagrebu gde su je iste godine osudili na kaznu smrti vešanjem.

Uloga bezdušne devojke – mučiteljke u filmu “Dara iz Jasenovca” pripala je mladoj srpskoj glumici Martini Kitanović, a scena gde ubija majku bolesnog deteta ostala je svima urezana u pamćenju.

 

(Dnevne.rs/Novosti)

Be the first to comment on "MUČILA I KLALA ŽENE I DECU! Srpska glumica u “Dari iz Jasenovca” oživela pravog monstruma"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*