“MOJ IVAN JE UNIŠTEN, VEOMA JE LOŠE, KAKO LI JE TEK LAZAROVIM RODITELJIMA” Majka vozača kamiona koji je PREGAZIO DEČAKA iz Srbije moli za oproštaj i susret (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Mali Lazar Perić (10) preminuo je u utorak na licu mesta kada ga je u Cirihu, na pešačkom prelazu, kada ga je pregazio kamion kojim je upravljao Ivan L. (19). Nakon potresne ispovesti roditelja nastradalog dečaka i njegovog brata Miloša (12) sa kojim je u trenutku nesreće vozio trotinet, koju su dali za “Blick”, progovorila je i majka Ivana L.

Do nesreće je došlo kada su Lazar i Miloš prelazili pešački prelaz na trotinetima, nedaleko od kružnog toka.

Ova, kako je nazivaju “mrtva tačka za kamiondžije na kojoj dolazi do saobraćajnih nesreća” odnela je jedan mladi život. Dok su prelazili ulicu na dečake naleće kamion težak nekoliko tona kojim upravlja Ivan L.

Brat Miloš je pozvao roditelje, dok je mali Lazar na mestu nesreće još uvek davao znake života. Preminuo je ocu na rukama. Dečake je upravo ovaj pešački prelaz delio od kuće gde su ih čekali roditelji, Lazar je stradao gotovo ispred kuće.

Slomljena je i porodica Ivana L, koja živi 15 kilometara dalje od Perića. Njegova majka svesna je da će joj sin živeti sa krivicom do kraja života, jedva je izustila:

“Ivan je uništen. Veoma je loše. U ime porodice nam je veoma žao. Ivanova majka sebe je stavila u kožu Lazarevih ožalošćenih roditelja.

– Za mene kao majku, ideja da jedno od dece neće doći živo kući bila je apsolutni horor. Osećam bol Lazareve porodice – rekla je ona za “Luk”.

SKRIVA JE KAO ZMIJA NOGE: Ovo je supruga Ramuša Haradinaja koja mu je RODILA SINA i ODREDILA SUDBINU (FOTO)

Neprestano brišući suze sa lica, ona dodaje “Ako Lazareva porodica pristaje, želimo da stupimo u kontakt sa njima”.

Kako dodaje Ivanova majka, njega je posetio sveštenik. Tragedija je ostavila veliki trag na njemu dodaje, i Ivan traži utehu.

Vožnja kamiona, dodaje ona, bila je njegov san.

Lokalni mediji su preneli da je Ivan bio neiskusan vozač, svega dva meseca zaposlen u kompaniji.

Njegov šef je rekao da je vozač kamiona uradio sve što je mogao da izbegne nesreću.

nesreća

Foto: privatna arhiva

Lazarev otac: “Gledao me je sve vreme”

Lazarevi roditelji u emotivnoj ispovesti opisali su poslednje trenutke života svoga sina. Oni su Miloša i Lazara čekali na ručku, kada su čuli Miloša da ih doziva sa ulice, rekavši da se Lazaru nešto loše desilo. Do sina je dotrčao otac Branislav…

– Teško je disao, nije više mogao da priča. Uhvatio sam ga za ruku i nisam puštao. Gledao me je sve vreme. Držao sam ga za ruku dok nije preminuo

– ispričao je dečakov otac u suzama.

(Dnevne.rs /Izvor: Miroslava Brkic, Blic)