MNOGI ĆE SE IZNENADITI KAD PROČITAJU: Ovih DEVET domaćih glumaca je umrlo, a to verovatno niste ni znali! (VIDEO)

drustvo

Printskrin: Youtube/RTS

Njihove replike odavno znate napamet, gledate ih u brojnim reprizama… i ponekad zvuči nestvarno da su nas oni napustili

Uz njihove likove ste se smejali i tugovali, oni su odavno postali deo vaših života, gledate ih svaki dan, i verovatno će se mnogi iznenaditi kada čuju da su ovi domaći glumci preminuli…

Čak i ako znate da ovi sjajni glumci i glumice više nisu sa nama, ovo je odlična prilika da vas podsetimo na njihove najbolje uloge. Prva i, nažalost, poslednja uloga Dušana Pekića je bio nezaboravni Pinki iz filma “Rane”.

[adsenseyu1]

Dušanu su predviđali blistavu karijeru, ali on je preminuo 2000. u 20. godini tokom odsluženja vojnog roka u Kraljevu. Uzrok smrti nikada nije saopšten.

Zlatu Petković će svi pamtiti kao legendarnu “Mariju” iz “Otpisanih”, ali i po lepoti. Zlata je preminula 2012. u 59. godini od posledica moždanog udara.

Dušan Golumbovski je umro početkom januara 2016, u 75. godini, ali će njegov Ozren Soldatović iz “Srećnih ljudi” nastaviti da živi kroz brojne reprize…

Đurđija Cvetić, koja je preminula u avgustu 2015, proslavila se nizom zapaženih uloga u pozorištu i serijama kao što su “Jagode u grlu”, “Sivi dom” i “Zaboravljeni”.

Kada se pomene Rajko Prodanović, prva asocijacija je Koske iz “Sivog doma”… Prodanović, koji je umro krajem 2013. u 58. godini, igrao je i u filmovima “Šmeker” i “Savamala” kao i u seriji “Vratiće se rode”.

Jedan od najboljih jugoslovenskih glumaca Bekim Fehmiu, najavio je fenomenalnu karijeru nezaboravnom ulogom u filmu “Skupljači perja”, potom je sarađivao sa brojnim svetskim zvezdama…

[adsenseyu1]

Mnogi ga pamte i iz ostvarenja “Specijalno vaspitanje”. Fehmiu je preminuo 2010, u 75. godini, a prema nezvaničnim informacijama, izvršio je samoubostvo.

Josif Tatić, čuveni Jataganac iz “Boljeg života”, umro je u februaru 2013, u 67. godini… Imao je na desetine zapaženih uloga u filmovima i serijama, a njegov karakterističan stil glume su mnogi probali da kopiraju.

Danilo Lazović, koji je u 55. godini preminuo 2006, proslavio se kao Šćepan Šćekić iz “Srećnih ljudi”, ali pamte se njegove uloge u “Boljem životu”, “Porodičnom blagu”, filmovima “Poslednji krug u Monci”, “Tri karte za Holivud”…

Vasilija Vasu Pantelića će gledaoci pamtiti kao Krstu Mišića iz “Otpisanih”. Pantelić je preminuo 2008. u Beogradu, u 87. godini.

(Telegraf.rs)

[adsenseyu1]