Mladim parovima država daje 13.000 evra da ostanu da žive u OVOM MESTU, a postoji samo JEDAN USLOV!

devojče

Foto ilustracija: Dnevne.rs/Pixabay

Hrvatski gradić u Gorskom Kotaru već drugu godinu zaredom dodeljuje podsticaje od oko 13.000 evra za mlade ljude koji žele da ostanu tu i osnivaju porodice.

Vrbovsko već drugu godinu zaredom dodeljuje 100.000 kuna mladim porodicama za kupovinu nekretnine kako bi podstakli demografsku obnovu i doseljavanje mladih.

-Devojka i ja smo živeli u kući s mojim roditeljima, dvoumili smo se da li da ostanemo živeti u rodnom Vrbovskom ili odselimo u Rijeku ili neki drugi veći grad. Čuli smo za podsticaj Grada, na konkursu smo ostvarili sve uslove i dobili bespovratno 100.000 kuna za kupovinu prve nekretnine. To je presudilo da ostanemo ovde da živimo, a nadom se da ćemo uskoro ovde zasnovati i svoju porodicu. Za deo iznosa smo digli kredit, ostatak smo dobili od Grada i kupili stan koji smo već potpuno renovirali. Za nas je ovo kao dobitak na lotu. To je veliki novac i teško ga je zaraditi i kada ti ga neko da, svaka reč je suvišna- kaže Bojan Simunović (32), pohvalivši meru Grada koja je velika pomoć mladima, a koji su se u velikom broju već odselili.

PROČITAJTE JOŠ: TOTALNO NEUTRALIŠE BOL U GRLU: Moćniji narodni lek od ovog ne postoji! (RECEPT)

Uz davanje nepovratnih sredstava za kupovinu ili uređenje nekretnina, Grad je ove godine započeo i s podsticanjem obrađivanja zapuštenih prostora. Doniraju semenski krompir i sadnice voća.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com)

Be the first to comment on "Mladim parovima država daje 13.000 evra da ostanu da žive u OVOM MESTU, a postoji samo JEDAN USLOV!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*