Mladi bračni par iz Šapca SAGRADIO NEOBIČNU KUĆU od 120 kvadrata (VIDEO)

kuća

Foto: printscreen/Youtube

Mladi bračni par iz Šapca, Milan i Nada Đupovac, odlučili su da se iz grada presele u predgrađe i to u kuću od balirane slame, koju su počeli da grade u aprilu.

Iako nemaju iskustva sa građevinom, gotovo sve radove izvode sami. Očekuju da će se u energetski štedljiv i neobičan dom useliti do jeseni.

Ova bala slame biće deo bočnog zida buduće kuće Milana i Nade. Za celu kuću utrošiće oko tri stotine. Sledi nanošenje maltera, ali ne od cementa, već zemljanih materijala, pomešanih sa slamom ili plevom.

[adsenseyu5]

Tu snagu Milan, profesor fiskulture ima, pa mu ovaj posao, olako ide. U stopu ga prati supruga Nada koje je beli mantil farmaceuta, zamenila radnim odelom.

Sedam godina ovaj par živeo je u centru grada, a onda su se odlučili da život započnu u objektu sagrađenom isključivo od prirodnih materijala.

Iako od slame, ovu kuću ne može oduvati ni najača oluja niti pomeriti zemljotres. Zimi se lako greje, a leti hladi bez klime. To je presudilo da se odluče na ovaj korak.

OVAKO JE ŠERON STOUN ZAČEPILA USTA AMERIKANCIMA PRIČOM O SRBIMA I KOSOVU: „Odrasla sam na srpskoj …“ (INFO)

Krov od trske debljine 30-ak centrimetara, ne zadržava vodu. Majstore su jedino angažovali da ga postavi. Sve ostalo rade sami.

120 kvadrata kuće sa tremovima i staklenom baštom koštaće ih 20.000 evra. Rad ne računaju, jer to je zadovoljstvo, a joše veće će biti na jesen, kada planiraju da se usele u svoj dom.

Opširnije u video prilogu:

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Balkanspress.com)

[adsenseyu2]

1 Comment on "Mladi bračni par iz Šapca SAGRADIO NEOBIČNU KUĆU od 120 kvadrata (VIDEO)"

  1. SVAKA ČAST!!!!

Comments are closed.