MISTERIOZNO DRVO KOD KRAGUJEVCA: Meštani se krste kad prođu pored njega, niko ne sme da ga pipne! (VIDEO)

Kragujevac

Foto: Printskrin/Youtube/TvCentar

U levačkom selu Oparić, tačnije pored druma koji od Kragujevca vodi za Trstenik, baš uz sam put, raste drvo koje je već vekovima za meštane – misterija. Zovu ga gumasto ili alovito drvo jer se nekima čini da se nikad ne menja, a drugima liči na neku aždaju.

Uvek je živo i zeleno, rađa, ali niko se ne usuđuje da proba plod, niti ga je ikad probao iako liči na jabuku, a grane se savijaju pod njegovim teretom.

Živomir, jedan od meštana Oparića, kaže da baš to drvo privlači gromove koji udaraju u njega, kao i razne druge sile.

Niko ne pamti kad je poniklo, čini se na tom je mestu otkad je sveta i veka, pa čak i najstariji ne pamte kad je bilo mladica. Ali, čvrsto veruju da je izvor raznih natprirodnih i neobjašnjivih sila.

Kažu i da je svakog, ko je sa drvetom došao u nekakav kontakt, hteo to ili ne hteo, stigla strašna kletva.

Tako je, priča drugi meštanin Mileta neko hteo da ga iseče, a kad je zamahnuo sekirom, odlomio se jedan iver i izbio mu oko.

UŽASAN ZLOČIN NA KOSOVU: Muž zadavio ženu konopcem, pa izvršio samoubistvo

I Risima iz Oparića kazuje slično, da je neka žena palila strnjiku na njivi pored njega, a kad je zapalila vatru i ona se zapalila.

Legenda o ovom drvetu pročula se nadaleko, pa ga ne diraju ni meštani, ni putnici namernici, a putari ga tek zaobilaze u širokom krugu. Čak i mlađi kad prođu pored njega, samo se prekrste.

Pogledajte neverovatna kazivanja o ovom drvetu.

JEZIVO PROROČANSTVO MATI ISIDORE: Katastrofa ide na ovaj svet, obračun će se desiti u SVETOM GRADU (VIDEO)

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: TV Centar)