MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Nisu “Parovi” i “Zadruga” šokantni! Šokantno je to što je cela Srbija postala rijaliti šou program, a da to malo ko vidi

mirjana

MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ • INSTAGRAM

Piše: Mirjana Bobić – Mojsilović

Ne, nisu “Parovi” i “Zadruga” šokantni! Šokantno je to sa kojom brzinom smo na njih oguglali, sa kojom brzinom se Srbija pomirila sa kulturnim kodom koji promoviše ovo čedo orvelovske zabave, i sa kojom lakoćom i oduševljenjem tabloidi javljaju da je ona primitivna i zla devojka, po zanimanju igračica na šipki po vašarima, postala još popularnija i bolje plaćena, pošto je izbačena iz “Parova”.

“Starleti skočila cena”, bilo je na mnogim naslovnim stranama i šokantno je da takva promocija moralne nakaznosti nikome nije bila šokantna! I izgleda da više nikome nije neobično pri pomisli da postoje oni koji bi platili da gledaju erotski ples devojke koja podržava mučko ubistvo.

Ne, nisu “Parovi” i “Zadruga” šokantni, iako taj projekat predstavlja režirano zlo, neku vrstu teške moralne zaraze koja milionskom auditorijumu (!) svake večeri šalje poruke pred kojima bi se i Alister Krouli, pisac manifesta satanizma, zastideo – šokantna je blaziranost srpske javne scene koja se iz higijenskih razloga ne bavi ovim blatom, prepuštajući ga na volju običnom neškolovanom i nezaposlenom narodu, da u njemu nađe zabavu. I humor!?!

MIROSLAV JE OTIŠAO U ENGLESKU NA OBEĆAN POSAO, A ZAVRŠIO KAO JEDAN OD 400 ROBOVA: Nisam ni slutio da je ovo moguće u 21. veku!

Reklamiran kao najgledaniji program u Srbiji i šire, ovaj samoproklamovani “zabavno-humoristični” rijaliti sa svim svojim bestidnostima, agresijom, primitivizmom, uz obilatu pomoć tabloida. Sve je, takoreći, zabava i humor, pa čak i objašnjenje jednog od čelnika te televizije “da niko danas nema savršenu biografiju”.

Šokantno je to što je cela Srbija postala rijaliti šou program, a da to malo ko vidi. Džeri Springer se ispostavlja kao model za ugled, kao neka vrsta duhovnog vodiča za projekat što gore – to bolje. Tamo gde je rejting najvažniji cilj, sve je moguće. Ozverivanje se fantastično isplati. Žene su kurve bez mozga. Muškarci su nitkovi bez muda i škole. Srbija je zemlja u kojoj ništa ne uspeva tako dobro kao grozomornost, agresija i nedostatak ukusa. Ništa ne vredi kao popularnost, a ljudski život se meri brojem pregleda na internetu.

U međuvremenu, podsetiće vas na vaš omiljeni margarin, ili bebi kekse, ili popuste u vašem najbližem marketu. Dodajmo našem rijalitiju i duhovnu dimenziju: Raskol u SPC i ražalovane vladike, a jedan od njih kako prenose tabloidi, izjavljuje da, majke mi, nije gledao u ženske noge, i da, majke mi, nije krao.

U našem kolektivnom rijalitiju, imali smo stravičnu krvavu nedelju. Sedam ubijenih žena u samo 48 časova. Nekoliko pokušaja ubistava.

Foto: Printscreen/instagram

Alkohol, ludilo, pretnje, pucnji, krvnici i oproštajna pisma. Beda, nezaposlenost, nesigurnost, očaj, i baš zato život prestaje da bude život ukoliko nismo redovno nahranjeni skandaloznim, šokantnim i užasnim vestima. Kad nema dovoljno užasa na naslovnim stranama, ima ga koliko hoćete po društvenim mrežama, i u komentarima po novinama.

Dakle, nisu “Parovi” i “Zadruga” toliko šokantni, koliko je šokantno da malo ko vidi politiku simboličkih dronova, koji se neprestano puštaju kako bi se narod malo “zabavio”. Bez obzira na to da li se radi o rijaliti programima, političkim vestima, ili ličnim obračunima. Mediji su postali onaj navodni brat Edija Rame, što iz potaje sa tribina navodi letilicu koja će izazvati haos, bez obzira na to koja da je tema u pitanju. Drugim rečima, Srbija: to je utakmica visokog rizika.

Koji će ukućanin rijalitija SRBIJA biti izbačen odlukom produkcije, a ko glasovima publike, ostaje da se vidi.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti)