MIODRAG PETROVIĆ – ČKALJA NIJE HTEO DA SNIMA SA NJIM, BIO JE PRVA LJUBAV SEKE SABLIĆ: Evo ko je bio Božidar Bole Stošić! (INFO)

ckalja

Foto: printskrin-youtube-Portret-plus1/Privatna arhiva

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je jutros u bolnici u Beogradu u 82. godini posle duge i teške bolesti.

Karijeru dugu više od pola veka počeo je kao Bole iz bureta u dečjoj emisiji “Hiljadu zašto”, a poslednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu “Fantom iz opere” u svom Pozorištu na Terazijama.

Božidar Bole Stošić istakao se u serijama Siniše Pavića, ali nikada nije zaigrao u seriji “Bolji život” jer njegov kolega Miodrag Petrović Čkalja nije hteo da snima s njim.

– U „Boljem životu“ me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi.

Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka – rekao je Bole Stošić u jednom ond intervjua.

Na pitanje zašto su se posvađali, Stošić je objasnio:

– Posvađali smo se na savetu Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan.

SRBIJA VAM NEĆE DOZVOLITI DA JE PONIŽAVATE: Posle upada KFOR-a na sever Kosova, predsednik Vučić se obratio naciji!

Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana. Božidar Bole Stošić bio je i prva ljubav glumice Jelisavete Seke Sablić. Ona je upravo sa njim snimila prvu ulogu u životu u pozorištu “Boško Buha”

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)