MINISTAR ODBRANE Bratislav Gašić: Jedva čekam izveštaj o helikopteru

ministar
Ministar odbrane Bratislav Gašić kaže da još nije pročitao izveštaj komisija u vezi sa padom vojnog helikoptera, kada je stradalo sedam osoba.

“I mene, poput vas, interesuje izveštaj tužilaštva. Čekam, kao i svi, da budu objavljeni. Nisam pročitao izveštaj”, rekao je Gašić odgovarajući na pitanja novinara u Obrenovcu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će najkasnije danas obavestiti javnost o izveštaju vojne stručne komisije o padu vojnog helikoptera 13. marta, kada je poginulo sedam osoba.

Taj izveštaj dostavljen je 31. marta Tužilaštvu, koje je tada saopštilo da će izveštaj biti analiziran i da će o njemu javnost biti obaveštena najkasnije danas. Stručnu Komisiju za osnovno ispitivanje udesa vojnog helikoptera formirao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

[adsenseyu4]

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici – četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

Vojska Srbije dan kasnije formirala je dve komisije za utvrđivanje uzroka nesreće.

Izveštaj prve Komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, preko Ministarstva odbrane prosleđen je 20. marta zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

U informaciji Tužilaštva, koja je tog dana dostavljena Tanjugu, navodi se da će tužilaštvo analizirati i prikupiti i sve druge podatke i informacije u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

Nakon toga će biti doneta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaveštena, navelo je Tužilaštvo.

[adsenseyu1]

(rts)

2 Comments on "MINISTAR ODBRANE Bratislav Gašić: Jedva čekam izveštaj o helikopteru"

  1. Pa , kao ne zna sve!? Zaista se politikom mogu baviti oni koji imaju “stomak”. Nije primereno uz ovu vest staviti foto sa osmehom br 5.

  2. NAROD JEDVA CEKA DA VI SVI KOLIKO VAS IMA OD 5 OKTOBRA 2000G DOBIJE SAOPSTENJE DA STE VI OTISLI U PAKAO,,,,

Comments are closed.