Milutin Mrkonjić otvoreno: Ovo je istina o Slobodanu Miloševiću! (FOTO)

groblje
Bivši ministar saobraćaja i potpredsednik SPS-a prvi put otkriva zbog čega je na njega bila ljuta Mira Marković, kako se upoznao sa Slobodanom Miloševićem i gde su se krili za vreme bombardovanja 1999. godine

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić prvi put otvoreno govori o svom privatnom životu, porodici, prijateljima i kultu čuburskih kafana, koje, kako kaže, često posećuje!

KO BI REKAO? Evo ko je od studenata ’90-ih ustao protiv Miloševića! (VIDEO)

Bivši ministar otkrio je za Naše novine da je on skrivao Slobodana Miloševića i Miru Marković tokom bombardovanja i da su oni tih dana živeli u jednoj sobi, kao i da obećanje koje je dao Miloševiću kad je otiašo u Hag, da će mu čuvati porodicu, i dan danas poštuje.

Foto: Naše Novine/Privatna arhiva

Funkcioner SPS-a otkriva i malo poznatu stvar, da je baš on bio prvi šef Tomislavu Nikoliću, kojeg pamti kao tihog momka i vrednog radnika.

[adsenseyu1]

– Odrastao sam na Čuburi, sve mi je bilo na 500 metara. Tu su kafane postale neraskidivi deo mog životnog miljea – započinje priču Mrkonjić.

Foto: Naše Novine/Privatna arhiva

– U kafanama se živelo. Ja sam boem i veseljak i volim da se opustim. Milion puta se desilo da nisam popio ni kap alkohola, a cele noći naručujem pesme, veselim se, kitim muziku parama i razbijam čaše – kaže on.

[adsenseyu1]

Bivši ministar otkriva da mu je velika ljubav bila košarka, koju je i igrao, a bio je čak i član studentske reprezentacije.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

– Sa mnom u to vreme su igrali braća Duda i Piva Ivković, Miško Ražnatović, Marović i drugi…

DA LI ZNATE NEŠTO O OVOJ FOTOGRAFIJI? Partizanke se smeju u času smrti? (FOTO)

Mrkonjić kaže da je svoj prvi posao dobio u CIP-u kao inženjer na pruzi Beograd-Bar.

Foto: Naše Novine/Privatna arhiva

– Mogu slobodno da kažem da sam gradio tu prugu. Tu sam upoznao Tomislava Nikolića. Došao je da radi posle završene Srednje građevinske škole i radio je kao pripravnik. Ostao mi je u lepom sećanju. Bio je tih, dobar radnik, vredan, interesovao ga je samo posao i železnica. Otišao je zbog porodične tragedije, a 10 godina kasnije sreli smo se kod Šešelja u kancelariji – priča on.

Prema njegovim rečima, prijateljstvo s Miloševićem počelo je krajem 80-tih godina.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

– Sloba je bio predsednik komunista Beograda, a ja direktor CIP-a. Uručio mi je najveće društveno priznanje u to vreme: Nagradu AVNOJA, za izuzetne zasluge na pruzi Beograd-Bar. Kada je preuzeo partiju nakon Osme sednice pozvao me je da i ja uđem u nju, pristao sam. Tri puta me je Sloba predlagao za svog zamenika, a dva puta mi je nudio ministarsko mesto, ali sam odbio – kaže Mrkonjić i dodaje da je lično on Miloševiću predložio Aleksu Jokića, Baneta Ivkovića, Dejana Kovačevića i Mujovića za ministre.

Foto: Profimedia/AFP

Sa slobom i Mirom sam počeo intezivnije da se družim tek za vreme bombardovanja, kad je njihova vila na Dedinju srušena. Predložio sam im da pređu u vilu pored nekadašnje kineske ambasade.

Oproštajni govor Slobodana Miloševića: Ono što čeka Srbiju je gubljenje identiteta i nacionalno poniženje! (VIDEO)

Tokom bombardovanja na drugom spratu te kuće bili su Sloba i Mira u jednoj i u drugoj sobi Milan Milutinović, s druge strane. Eto gde se krio – priseća se Mrkonjić i dodaje da se tad pomirio s Mirom Marković.

Foto: Tanjug/AP

– Mira me nije podnosila jer su do nje pre toga dolazile priče da se švalerišem s Dafinom Milanović. Kad smo se malo opustili u kući, pitala me je i objasnio sam joj da to nema veze s mozgom. Onda smo počeli da pričamo o privatnim stvarima i problemima – kaže on i ističe da se prijateljstva s Miloševićima nikada nije odrekao. I neće.

Foto: Naše Novine/Privatna arhiva

(Dnevne.rs / Izvor -Naše novine)

5 Comments on "Milutin Mrkonjić otvoreno: Ovo je istina o Slobodanu Miloševiću! (FOTO)"

  1. Јован РС | 19. January 2015. at 23:31 |

    Тако принципијелне људе у континуитету се треба цијенити ! Браво Милутине. Капа доле !

  2. Milan Vukelić | 20. January 2015. at 21:11 |

    Svaka Vam čast Milutine,ni malo nemam razloga da sumnjam u Vašu priču ….

  3. Nikada nisam i neću ceniti ljude, koji sami sebe hvale! Ne “hvale” ih njihovi rezultati. Takvih je u Srbiji previše.

  4. a ko bi to znao da nije ispricao. svaka cast mrko, sada si mi miliji. a ove izdajice iz sps-a dacic i ekipa, neka su prokleti

  5. Pa ovaj ljigavac sto nije izasao iz SPS-a,prvi je otisao da cestita Djindjicu,zasto Bulatovic iz Crne Gore nije hteo da mu pruzi ruku na inaguraciji Kostunice,mnogo pitanja za ovog samozvanog “patriotu”.

Comments are closed.