MILOMIR MARIĆ PRVI PUT U ŽIVOTU OSTAO U NEVERICI U SOPSTVENOJ EMISIJI! Šainović ga je ostavio bez REČI nakon ovih IZJAVA

hepi

foto: Medija centar Beograd

Šainović je rekao da je nuđeno da Srbija cela uđe u NATO…

Bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije, Nikola Šainović, gostovao je sinoć u emisiji Milomira Marića, “Ćirilica”.

Nudili smo da Srbija uđe u NATO, ali pod uslovom da ostane cela, međutim, ni to nisu prihvatili, izjavio je Nikola Šainović gostujući u emisiji „Ćirilica“.

– U Rambujeu smo pokušali da sprečimo rat. Rekli smo da nudimo celu Srbiju da uđe u NATO, ali pod uslovom da ostane cela, međutim, oni su hladno rekli da to nije tema razgovora – rekao je Šainović. Kako Šainović kaže, posle Dejtonskog sporazuma odigrala se jedna apsurdna situacija u kojoj je on bio svedok.

– Kada je potpisan Dejtonski sporazum, dolazi Voren Kristofer kod Miloševića. Milošević se potpisuje na dnu praznog papira i zahteva od Kristofera da napiše spisak uslova, međutim, Kristofer to nije prihvatio jer su uslovi fludini – ispričao je Šainović na šta je voditelj Milomir Marić ostao vidno zatečen.

VELIKI UDARAC ZA ALBANCE: Srbija je DOBILA VAŽNU BITKU u RATU za KOSOVO, a cifra je 96

Šainović se potom osvrnuo na ulazak Srbije u Evropsku Uniju.

Kada je reč o ulasku u EU, Srbija ima dva problema. Prvi je geostrateški, koji se odnosi na vojnu dominaciju, a drugi je unutrašnja kriza u EU.- Mi imamo dva problema, jedan je geostrateški, tu mislim na vojnu dominaciju, on nama nije naklonjen jer zapadna sila nije preoblikovala Balkan po svojoj ideji, a drugi je unutrašnja kriza u EU.

Ja mislim da nisu u pravu oni koji žele da zadrže zamrznuti konflikt, treba gurati pozitivne inicijative kao npr. „mali Šengen“ – poručio je Šainović gostujući na „Hepi“ televiziji.

   

(Dnevne.rs /Izvor: Espreso.rs)