Milomir je u centru Beograda našao ukradeni novčanik, a za vlasnika je imao samo jednu molbu (FOTO)

pronalazač

Foto: Privatna arhiva

Vredan i pošten mladić kakvih, nažalost, u Srbiji ima sve manje, kako narod kaže, vratio je veru u ljude. Milomir Đukić (21) iz Ivanjice pronašao je izgubljeni novčanik i ni u jednom trenutku se nije dvoumio šta treba da radi s njim. Znao je da u tim trenucima neko ne zna šta da radi jer je ostao bez ko zna koliko novca i svih kreditnih kartica.

Milomir radi na građevini u Beogradu i sama sudbina je baš njega dovela do Slavije gde je nesrećni mladić ranije tog dana opljačkan. Iako bi mnogi na njegovom mestu samo produžili dalje, ili, eventualno, pogledali da li je u novčaniku ostalo nešto i za njih, Milomir je rešio da ne bude jedan od tih.

Podigao je novčanik sa zemlje i obradovao se kada je u njemu našao lična dokumenta. Preko njih je uspeo da dođe i do opljačkanog vlasnika, Saše.

REČI SENATORA MEKEJNA SRBI NIKADA NEĆE ZABORAVITI: Bombardujte škole, bolnice, prodavnice, bilo šta!

– Drug i ja smo radili i krenuli na pauzi da kupimo ručak. Kada smo izašli na ulicu, slučjno smo se okrenuli i videli dokumenta na trotoaru. Uzeo sam ih i preko dokumenata koja su ostavljena u novčaniku, uspeo sam da pronađem vlasnika preko Fejsbuka. Naravno da se obradovao kad sam ga kontaktirao. Jeste da situacija nije baš srećna, ali mi je drago što sam ga upoznao. Saša je jedan dobar mladić koji je bio toliko srećan da je doneo kolače i sok kada smo se našli da mu predam dokumenta – priča nam Milomir.

Lopovi su novac naravno uzeli, ali su ostavivši dokumenta, vlasnika bar poštedeli muke oko vađenja novih. Jedino lepo što se izrodilo iz ove situacije je prijateljstvo Saše i Milomira.

Jedinu molbu koju je Milomir imao za svog novog druga je da mu javi ako čuje za neki posao. I mi apelujemo na sve kojima je potreban radnik da se jave našoj redakciji ili na mejl novinarke koja je potpisana na kraju ovog teksta.

Milomir kaže da je vredan i mi mu verujemo na reč, a da je pošten i častan – u to ste se uverili i sami.

Foto: Privatna arhiva

Lopovi u Beogradu svakodnevno opljačkaju mnogo ljudi. Nekada “operišu” sami, nekada u grupi od dvoje-troje, ali uvek uspeju u svojoj nameri – da vlasnika novčanika ostave bez istog.

DVOSTRUKI ARŠINI CRNOGORSKOG PRAVOSUĐA: Nedužnu Saru drže u pritvoru, a optuženu da je usmrtila Srbina puštaju na slobodu!

Nadamo se samo da ima mnogo dobrih ljudi poput Milomira i da se ovakve situacije neće baš uvek završavati crno.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, Ivana Vlajković/[email protected])