MILENA DRAVIĆ JE OBOŽAVALA SVOJ NAROD: FRANCUSKU voditeljku gađala je tabletama kada je VREĐALA NAŠU ZEMLJU!

glumica

Foto: Promo

Glumica Milena Dravić preminula je u svojoj 79. godini života nakon duge i teške bolesti. Bila je diva, neverovatna glumica koja je svojom energijom i širokim osmehom razoružavala apsolutno sve.

Iza sebe je ostavila brojna vredna filmska, serijska, televizijska i pozorišna ostvarenja. Po fenomenalnim ulogama pamtićemo ovu glumicu koja je u nekoliko navrata pokazala koliko je i plemenita.

Ono što sigurno niste znali o njoj, jeste da je zajedno sa životnim saputnikom Draganom Gagom Nikolićem, dala dečaku novac koji mu je bio potreban za operaciju.
Naime, Milena i Dragan su se bavili humanitarnim radom, iako nikada nisu govorili o delima koja su činili. Tako su glumci svojevremeno odustali od kupovine automobila i novcem koji su namenili za to pomogli dečaku za kog su čuli putem televizije. Kada su videli prilog o mališanu kom je hitno potrebna operacija očiju, shvatili su da im automobil nije potreban i da je pametnije da novac ulože u nešto korisno.

Milena je zbog brojnih uloga često putovala. Zahvaljujući filmu “Misterija organizma”, Milena je svojevremeno prisustvovala Kanskom festivalu. Na njemu je upoznala brojne svetske glumce i glumice, ali scena koja se prepričava tiče se samo Milene i jedne francuske novinarke.

Foto: printscreen/youtube

Naime, kada ju je na konferenciji za novinare u Francuskoj jedna novinarka, zbunjena time što takav film dolazi iz Jugoslavije, maliciozno pitala znaju li Jugoslovenke uopšte da postoje kontracepcijska sredstva, Milena je reagovala veoma burno bacila joj je u lice tablete za migrenu i dobila aplauz svih prisutnih.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)