MILANOVOJ TUŽNOJ PRIČI BLIŽI SE KRAJ: Roditelji su ga ostavili, gladan je živeo u kući od blata, ali pojavilo se rešenje

kuća

Foto: Facebook/Zeljko Stevanovic

Potresna priča o teškoj sudbini mladića Milana Radojevića (20) iz Sekuriča kod Rekovca, preko društvenih mreža, dospela je do dobrih ljudi i opštine, što je doprinelo da počne rešavanje teških egzistencijalnih problema.

Roditelji su ga ostavili kod bake, koja je jedina brinula o njemu, a kasnije on o njoj, ali posle njene smrti mladić prolazi agoniju. Potpuno je prepušten sam sebi u kući od blata, kojoj se krov ruši.Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovec je sa timom iz Centra za socijalni rad obišao mladića.

– Odneli smo namirnice i higijensku pomoć, dogovorili svakodnevno uzimanje namirnica u prodavnici, a već ovih dana izlazi majstor, jer ćemo renovirati njegovu kuću. Opština je pre par meseci platila priključak za struju. Ako je ostavljen od oca i majke, opština i država brinu o ovakvim slučajevima – izjavio je Đorđević i dodao da se za mesec dana otvara pogon u Belušiću za dvadesetak radnika.

Milanu je obećan posao, ako u međuvremenu ne bude dobio posao u vinariji.

Ponude za pomoć stižu sa svih strana. Žena iz Požarevca ponudila mu je vizu i posao u Austriji ili da se preseli da živi u rodnoj kući u Požarevcu. Vladimir Božić iz Novih Banovaca hoće da ga obuči za zanat i da ga uposli kod njega u firmi.

Drugi u porukama traže broj telefona kako bi finansijski pomogli ovom momku iz Sekuriča.

GRČKO OSTRVO ČUVA SVOJU MAGIJU: mesto u kom su ŽENE GLAVNE, a vreme kao da je stalo, nema interneta, radnji ni pekara! (VIDEO)

– Dete je odraslo bukvalno samo. Otac ga je ostavio i pre nego što je rođen, majka se udala. Živeo je sa babom dok je bio još mali, o kojoj je nažalost morao i sam da se stra. Milan, mali Milanče…  Živi u opštini Rekovac, selo Sekurič. Celo leto je proveo berući maline u Arilju da bi imao da se prehrani. Pogled na njegov frižider tera suze na oči. Neretko ima jedva po jedan obrok – naveo je Željko Stevanović, koji je među prvima podelio apel na društvenim mrežama da se mladiću pomogne.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Centralmedia.rs)