MESO NA STOLU: Novak otkrio odakle dobija najveću energiju!

tenis

Foto: AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković vratio se sa velikim ambicijama na Rolan Garos koji je pre dve godine osvojio, pre nego je usledio strmoglavi pad i povreda lakta.

Nekadašnji broj jedan svetskog tenisa otkrio je koliko je spreman pred drugi Gren slem sezone.

– Dobro sam. Spremam se. A da li sam spreman ili ne, to će se videti na turniru. Nemam pasulj da bih mogao da ga okrenem i vidim šta će da se dogodi. Ono što osećam je zahvalnost Bogu, životu i doktorskom timu što sam u stanju da sada igram bez bola.

Pred start turnira Novak je prokomentarisao trenutno stanje povrede lakta.

DA SE NAJEŽIŠ: Više od 400 dečaka i devojčica pevalo SAMO DA RATA NE BUDE (VIDEO)

– Nadam se da sam na duže staze uspeo da rešim taj problem koji me je mnogo mučio poslednjih godinu i po. Sve je još poprilično sveže. Kažu da takva vrsta ožiljka može da boli šest meseci. Van terena to osećam svakog dana, ali, na terenu, zasad, nemam bolove. Ponekad malo, ali sve je to podnošljivo. U mečevima, kada se zagrejem, sve je u redu.

Za sve one koji su se pitali da li ima želju da ponovo bude najbolji, Nole je imao spreman odgovor.

tenis

Foto: Tanjug

– Da ne želim da budem broj jedan i da osvajam velike turnire, ne bih profesionalno igrao tenis! Osvojio sam 12 Gren slemova u svom životu, 30 mastersa i ne znam koliko turnira do sada. Posle svega, niti znam, niti želim da dođem na turnir samo da bih učestvovao.

Jedna od glavnih promena jeste povratak Vajde u Đokovićev tim.

– Vajda je moj životni saputnik, više nego trener, neko ko je meni veoma drag.

Obeležio je dobar deo mog života na terenu, ali i van njega.

– Viđao sam ga mnogo češće nego majku. Marjan me izuzetno dobro poznaje i doprinosi mentalnoj jasnoći koja mi je potrebna posle svih ovih stvari koje sam doživeo u poslednje vreme. On je zaista neko ko može zaista da me, na neki način, usmeri na put kojim želim da idem.

Na sebi svojstven, duhovit način Nole je prokomentarisao brojne komentare koji se tiču njegove ishrane. Tako je izneo i svoj stav o konzumiranju mesa.

– Ma, u pravu su ljudi. Treba pojesti za doručak tri punjene vešalice, za ručak kobasice, a onda da se teletinom sve zapečati pred spavanje, da bude lako u stomaku. I onda si super spreman da izađeš na teren.

POSLE 8 PLJAČKI OD KUĆE NAPRAVIO UTVRĐENJE SA REŠETKAMA: Tomislav je nudi državi za zatvor (FOTO)

Kako ističe, postoje brojni, pravi načini odakle se crpi energija.

– Najveća energija koja može da se dobije dolazi iz glave, srca i duše. Glavni izvor energije crpim iz motivacije i strasti.

-Podrška porodice mi je veoma važna, jer bi mi bez nje bilo veoma teško da se bavim ovim sportom i ostvarim to što sam postigao. Najveću energiju crpim iz ljubavi bližnjih, sreće i radosti koju mi pružaju.

tenis

Foto: Rojters

Nole je poslao poruku svim navijačima u Srbiji.

-Volim vas i zahvaljujem vam na svoj podršci koju ste mi do sada davali! Svima onima koji veruju u mene i podržavaju me u ovim trenucima kada nemam vrhunske rezultate na koje su navikli. Ne mogu ništa da im obećam, niti želim da obećavam, osim da ću, dok me god budu gledali na terenu, davati svoj maksimum. A za rezultate će se postarati stvoritelj.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Novosti)