MATURANTI IZ VRNJAČKE BANJE POKAZALI VELIKO SRCE: Ispit zrelosti položili u majicama, novac skupili za lečenje njihove nešto mlađe drugarice

Banja

Foto: Privatna arhiva

Da je matura ispit zrelosti, pokazali su na delu učenici IV4 odeljenja, kulinarski tehničari, Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje. 

Dilemu gde će usmeriti novac, prvobitno namenjen kupovini maturskih toaleta, nisu imali, od trenutka kada je pre mesec dana pokrenuta akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga za lečenje njihove nešto mlađe drugarice, učenice iste škole.

Stajlingom za proslavu maturske večeri nisu bili okupirani, već su skupa odela i prateći asesoar, zamenili jednostavnim belim majicama.

ŽIVOTNA DRAMA SRPSKE TERMINATORKE ZNANJA: Potresna priča Milice Jokanović

Inicijativu da učestvuju u humanitarnoj akciji dao je Vladimir Odarenko, a zdušno ga je podržalo i 17 drugara iz odeljenja, sakupivši oko 60.000 dinara.

humani maturanti

I bele majice mogu da budu elegantne, Foto: Privatna arhiva

– Ideja je došla spontano, prilozi su bili visine od 1.000 do 5.000 dinara, koliko je ko mogao. Nadam se da smo pokazali da odelo ne čini čoveka, već vera, humanost i želja za nečim značajnijim i korisnijim – kaže Vladimir i kao što je rekao pokojni Patrijarh Pavle “Budi ponosan što si ispao čovek, vratiće ti onaj ko treba”…

       

(Dnevne.rs/izvor: Telegraf.rs)