MATIJA BEĆKOVIĆ: “Crnogorci su prva nacija bez đeda”

pisac

Foto: Medija centar Beograd

Akademik Matija Bećković izjavio je da nije iznenađen odlukom crnogorskog parlamenta da proglasi ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918, čime su, kako kaže, poništili sami sebe.

“Crnogorci su prva nacija bez đeda”, reči su kojima je Bećković prokomentarisao usvajanje Rezolucije u parlamentu Crne Gore, kojom su poništene odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.

“Tom rezolucijom su poništili sami sebe”, istakao je Bećković ne isključujući mogućnost da vlast u Crnoj Gori revidira i neke druge istorijske događaje.

OVAKO JE BUŠ ZAPRETIO MILOŠEVIĆU Pismo američkog predsednika iz 1992. godine: Bićemo spremni da upotrebimo VOJNU SILU PROTIV SRBA (FOTO)

“Poništiti sve iz prošlosti i krenuti ispočetka”, naveo je srpski akademik.

Komentarišući deo Rezolucije koji se odnosi na Srpsku pravoslavnu crkvu i tumačenja da je naredni potez otimanje imovine jedine kanonske Pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Bećković je kazao da ne isključuje i tu mogućnost.

NATO

Foto: Rojters

“Oni su prevazišli sva očekivanja onim što su do sad uradili, tako da ne bi bilo čudo da se i to desi”, naveo je Bećković u izjavi za portal In4S.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)