Marija do detalja ispričala kako je Jutka maltretirao: Uveo me je u kancelariju a potom ZAKLJUČAO VRATA… 5 minuta pre emitovanja, u celom Brusu isključena kablovska

Jutka

Foto: ptintscren

Priča Marije Lukić, koja je potpuno sama krenula u borbu protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja od strane javnog funkcionera, u zemlji gde je sve uvezano, i u maloj sredini gde je sve povezano,sinoć je ponovo ispričana na TV Prva u emisiji “Život priča” Tatjane Vojtehovski. I nije bila ništa manje uznemirujuća nego kada ju je javnost prvi put čula.

Marija Lukić je postala poznata široj javnosti kada je obelodanila šta je sve peživela od strane predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića Jutke, dok je radila u opštini Brus.

 Ona je ispričala do detalja šta je preživela od strane predsednika opštine, kako ju je seksualno zlostavljao, kako je ostala potpuno sama u svemu, kako se nosila sa shvatanjem da je u toj sredini sve podređeno i sve zavisi od jednog čoveka, koji je u poziciji da odlučuje od daljim sudbinama, zahvaljujući zloupotrebi koncentrisane poličke moći.

O tome kako je pokušavala da se odupre, kako je vremenom shvatala da će odupiranje takođe imati svoju cenu. Ova žena pričala je i kako nije ni slutila da će joj se, tek nakon javnog istupanja o zlostavljanju koje je preživela, život potpuno preokrenuti i dovesti je u situaciju da se sučava „žestokim momcima“ i kriminalnim miljeom.

Marija Lukić Foto: Privatna arhiva

DVE GODINE TRPELA ZLOSTAVLJANJE 

Lukićeva je udata, ima dvoje dece, a postala je simbol za hrabrost žena u borbi protiv nasilja i seksualnog uznemiravanja.

VEST KOJA JE RAZBESNELA SVE SRBE: Vozači, srećno poskupljenje benzina svima koji slave

Podsetimo, Marija je dve godine radila kao sekretarica Milutina Jeličića Jutke, a za to vreme on joj je poslao preko 15.000 lascivnih i vulgarnih sms poruka u kojima je poziva da bude intimna s njim. U porukama se može videti da je seksom ucenjivao kako bi joj obezbedio napredovanje u poslu.

Milutin Jeličić Jutka Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

– Uznemiravanje je bilo konstantno, govorio je svakakve stvari, slao poruke. Jednom prilikom me je na silu poljubio – rekla je Marija medijima.

O tome da je poljubac bio na silu i mimo volje mlade žene, svedoči i poruka koju joj je nakon tog incidenta poslao, a koju je ona kasnije prenela policiji.

NEDA ARNERIĆ HITNO PREBAČENA U URGENTNI CENTAR: Glumicu pronašao brat u besvesnom stanju

– Izvini što sam te malo ljubio danas, malo nasilno mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano – napisao je Jeličić.

Kada više nije mogla da izdrži, sve poruke je postavila na Fejsbuk.

– Posle toga, u gradu su me presrela trojica njegovih batinaša, seli smo u restoran, a oni su me naterali da obrišem poruke i napišem da ništa od toga nije istina. Morala sam to da uradim, pretili su mi – navela je Lukićeva.

NESTALI NEBOJŠA IZ SOMBORA PRONAĐEN MRTAV NA NJIVI: Porodica ga je tražila 18 dana, ubijen još pre najmanje dve nedelje?!

Srećom, neko od gostiju restorana čuo je razgovor i prijavio slučaj policiji, posle čega joj je stigao poziv da se javi policiji kako bi dala izjavu. Slučaj je tako počeo da se odmotava…

KABLOVSKA TELEVIZIJA UGAŠENA U BRUSU ZA VREME NJENE ISPOVESTI

Nešto pre 22 sata u Brusu je nestala kablovska televizija, čime je onemogućeno gledanje emisije “Život priča” .