MALI DUKI TRPI JAKE BOLOVE, ALI SE DRŽI! Dušanov tata o odgovoru NA PITANJE KOJE KOPKA CELU SRBIJU

Foto: Telegraf

Verujte mi, ne znam šta sam mislio kada su mi javili da je novac skupljen. Potom je stigao helikopter, pa putovanje, pregledi. Nisam stigao ni da se radujem, kaže tata Aleksandar.

Dušan Todorović (4) iz Kušiljeva kod Svilajnca, koji je od subote u bolnici “Sant Joan de Deu”, u Barseloni, a kome se vratio maligni tumor nadbubrežne žlezde – neuroblastoma u ponedeljak je imao preglede lekara raznih specijalnosti – onkologa, internista i drugih.

Urađene su mu sve neophodne analize, a u odnosu na njihove rezultate, treba da mu bude određena terapija.

SNEŽANA SAVIĆ PROGOVORILA O ZLOSTAVLJANJU: Rekao mi je da će mi uništiti karijeru, ako ne pristanem!

Aleksandar Todorović, otac malog Dušana, kaže za list da je juče imao sastanke sa lekarima na 15 minuta, da je njegov sin dobro podneo preglede, ali da mu je stanje teško.

– Za sada je sve pod kontrolom. Dušan ima bolove i prima morfijum – navodi on i dodaje da se sve desilo brzo – spremanje i odlazak u Barselonu te da nije imao vremena “ni da misli o tome”.

prstić

Foto: Facebook/TV CENTAR

– Verujte mi, ne znam šta sam mislio kada su mi javili da je novac skupljen. Potom je stigao helikopter, pa putovanje, pregledi. Nisam stigao ni da se radujem – iskren je Aleksandar.

Podsetimo, mališan je u Barselonu otputovao u subotu pošto je skupljeno svih 191.000 evra za njegovo lečenje, preko Fondacije “Podrži život”. Poslednjih nedostajućih 70.000 evra uplatio je direktno na račun klinike u Španiji anonimni dobrotvor.

Aleksandar Todorović kaže da ni posle dva dana još ne zna ko je to učinio.

Istovremeno, borba za život ovog dečaka podigla je Srbiju na noge ujedinivši građane u zajedničkoj borbi protiv dva najveća Dušanova neprijatelja: vremena i nedostatka novca za lečenje.

MIRA FURLAN OTKRILA: Ovako zemlje bivše Jugoslavije vide Amerikanci!

Hrabri mališan na lečenje je otputovao “lir džetom”, avionom Vlade Srbije, u pratnji lekara Dečje klinike u Tiršovoj. Inače, on se već dve godine bori a karcinomom nadbubrežne žlezde, koji je potpuno slučajno otkriven, a koji se pre tri meseca vratio.

Sve je počelo kada su Dušanu pre dve godine pale vrednosti hemoglobina u krvi. Kako je njegov otac Aleksandar ispričao, tri meseca su ga lečili.

– Pio je gvožđe. Nakon toga, krvna slika se držala, ali nije se popravljala. Onda je Dušana zaboleo stomak. Otišli smo u dom zdravlja, gde je doktorka napipala nešto u stomaku i hitno nas uputila u Beograd, u Dečju kliniku u Tiršovoj. Tamo su uradili biopsiju. Dijagnoza je bila neumoljiva – neuroblastom na nadbubrežnojn žlezdi. Bili smo u šoku i haosu. Normalan život se srušio i krenule su da se roje najcrnje misli – naveo je on.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs,Blic.rs)